Japonya'da 30 bin kişiden haber alınamıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-14-2011 (22:54)   Son Mesaj: 03-14-2011 (22:54)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    03-14-2011

    Japonya'da 30 bin kişiden haber alınamıyor

    Japonya'da 30 bin kişiden haber alınamıyor


    Japonya'daki şiddetli deprem ve tsunaminin ardından, milyonlarca kişi dördüncü geceyi de yeterince su, yiyecek ve dondurucu soğukta ısınma olanağı bulamadan geçiriyor. Japonya ile ilgili bir başka şok da kayıplar.

    Kıyıya cesetlerin vurduğu ülkede, hayatta kalan yaralılar, çocuklar ve yaşlılar sığınakları doldurdu. Öksüz ve yetim çocukların sayısındaki ani artış, su, gıda, yakıt, elektrik ve tuvalet sıkıntısıyla birlikte insani krizi şiddetlendirdi.
    Bugün itibarıyla 15 bin kişinin kurtarıldığı, 550 bin kişinin 6 ildeki 2600 sığınağa sevkedildiği belirtildi.

    Kyodo haber ajansının bildirdiğine göre, yerel yetkililer 30 bin kişiyle temasın kaybedildiğini söylediler. Bu da ölü sayısının yükselmesi endişesini artırıyor.

    Kara ve demiryollarıyla limanlardaki yıkım, yardım çalışmalarını güçleştiriyor. Hükümet yardım çalışmalarına katılmaları için 100 bin asker görevlendirdi ve 70 kadar ülkeden yardım teklifi geldi.

    İtfaiye ve Felaket İdaresi Kurumu, tamamen veya kısmen yıkılan bina sayısının bugün öğle saatleri itibarıyla 70 bin olarak tesbit edildiğini bildirdi.

    Çarşamba günü bazı bölgelerde kar veya yağmur beklendiği, bunun için yardım çalışmalarının hızlandırılması gerektiği belirtiliyor.

    Bu arada, 9 büyüklüğündeki depremin küresel sigorta şirketlerine maliyetinin 60 milyar dolar dolayında olacağı tahmin ediliyor.

    Bunun, 2005'te ABD'yi vuran Katrina kasırgasının yol açtığı zarardan sonra en maliyetle felaket olacağı tahmininde bulunuluyor, ancak yine de bir değerlendirme yapmak için erken olduğu kaydediliyor.




    Japonya'da 30 bin kişiden haber alınamıyor Yorumları