Eniştesinin alışveriş merkezini yıktırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (21:06)   Son Mesaj: 03-14-2011 (21:06)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    03-14-2011

    Eniştesinin alışveriş merkezini yıktırdı

    Eniştesinin alışveriş merkezini yıktırdı


    Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Türkler Beldesi Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, eniştesi Hasan Sipahioğlu'na ait turistik alışveriş merkezini, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktırdı.

    Fuğla mevkisindeki Sipahioğlu Shopping Center'daki 52 dükkan, belediye ekiplerince yıkıldı. Jandarma önlem aldığı yıkım, yaklaşık iki saatte tamamlandı. Turizm sezonu açılmadığı için iş yerlerinin kapalı olduğu, alışveriş merkezindeki bazı dükkanların içerisinde mal bulunduğu bildirildi.
    Genel olarak hediyelik eşya ve konfeksiyon mağazalarının faaliyet gösterdiği çarşıda dükkanların içindeki klimalar, elektronik eşyalar, hazır giyim ve hediyelik eşyaların kullanılamayacak hale geldiğini iddia eden bir grup esnaf, alışveriş merkezi sahibinin yıkım kararını kendilerinden gizlediğini öne sürerek, bu duruma tepki gösterdi.

    Çarşı esnafına hitaben konuşma yapan alıveriş merkezi sahibi Sipahioğlu ise şunları söyledi:

    ''Çarşımız, kayınbiraderim Hayri Çavuşoğlu tarafından yıktırılmıştır. Kendisine teşekkür ederim. Ticari alanda olan bu çarşının yerine 64 dükkanlı çağdaş, modern ve yeni bir alış merkezi yaparak kiracılarımızın mağduriyetini önleyeceğiz. Dükkan kirası borcu olan kardeşlerimize yardımcı olacağız. Sizlere söz veriyorum, her ne koşulda olursa olsun siz kardeşlerimin mağduriyetini önleyeceğim.''

    Türkler Belediyesi yetkilileri ise söz konusu alışveriş merkezinin ruhsatsız olduğunu ve yıllar önce alınmış yıkım kararı bulunduğunu, kararın iş yeri sahiplerine defalarca tebliğ edildiğini, bu nedenle de belediyenin yıkımı gerçekleştirdiğini ifade ettiler.




    Eniştesinin alışveriş merkezini yıktırdı Yorumları