Tahliye gemileri şimdi yardım götürüyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (19:58)   Son Mesaj: 03-14-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    03-14-2011

    Tahliye gemileri şimdi yardım götürüyor

    Tahliye gemileri şimdi yardım götürüyor


    Libya’dan çoğunluğu Türk olan 25 bine yakın kişiyi tahliye eden Türk gemileri bu kez ülkeye insani yardım taşımaya başladı.

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı "Libya"da güvenliği olumsuz etkileyen son gelişmeler çerçevesinde kamu düzeninin sağlanmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, dost ve kardeş Libya halkına insani yardım çalışmalarına başlandığını" bildirdi.
    Başbakanlık"ın Libya"ya yapılan insani yardımlara ilişkin Bilgi Notu"nda, "Libya'da güvenliği olumsuz etkileyen son gelişmeler çerçevesinde kamu düzeninin sağlanmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, Ülkemizce dost ve kardeş Libya halkına insani yardım çalışmalarına başlandı" denildi.

    Bu çerçevede, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)"nin işbirliğiyle; ilaç, tıbbi malzeme, çadır, battaniye, gıda, mobil fırın ve mobil mutfak aracından oluşan 708 ton ağırlığında ve üç milyon yüz doksan bir bin ABD Doları tutarındaki insani yardım malzemesi 2 adet gemi ile Libya"ya gönderildi. 13 kişilik Kızılay personeli ve 16 kişilik BAE heyetinin de yer aldığı gemiler, bu akşam saatlerinde Libya"nın Bingazi Limanı"na ulaştı.




    Tahliye gemileri şimdi yardım götürüyor Yorumları