Aile içi şiddete ceza üstüne ceza   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-14-2011 (19:07)   Son Mesaj: 03-14-2011 (19:07)    Cevap: 0    Gösterim: 942  

    03-14-2011

    Aile içi şiddete ceza üstüne ceza

    Aile içi şiddete ceza üstüne ceza


    Samsun'da anne ve babasının kavgasına karışıp süpürgenin demir sapıyla babasını başından yaraladığı iddia edilen kıza 2 bin TL, eşini tehdit eden babaya 10 ay, kavgaya karışan kayınbiradere de 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi

    Samsun'da geçen yıl meydana gelen olayda, iddiaya göre İ.A., 20 yıllık eşi İ.A.'dan boşandı. Yaptıkları bir görüşme sırasında eski karı-koca arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kavgaya dahil olan 18 yaşındaki kızları N.A., eline aldığı süpürgenin demir sapıyla babasının kafasına vurdu.
    Bu sırada anne İ.A.'nın erkek kardeşi Ü.A., eski eniştesi İ.A.'yı korkutmak için tabancayla havaya ateş etti. Darp edilen eski koca İ.A., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, eski eşi, kayınbiraderi ve kızından şikayetçi oldu. Eski eş İ.A. da kocasını şikayet etti.

    Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan ve tutuksuz yargılanan iki taraf, karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını söyledi. Ancak mahkeme, koca İ.A.'ya eşini tehdit ettiği için 10 ay, N.A.'ya babasının kafasına demir sopayla vurup yaraladığı gerekçesiyle 2 bin TL, kayınbirader Ü.A.'ya da korkutmak için ruhsatsız tabancayla ateş etmek suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme verilen cezaları hükmün açıklamasını geri bırakıp erteledi.




    Aile içi şiddete ceza üstüne ceza Yorumları