Anadol'dan Savcı Öz'e sert tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (17:34)   Son Mesaj: 03-14-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 527  

    03-14-2011

    Anadol'dan Savcı Öz'e sert tepki

    Anadol'dan Savcı Öz'e sert tepki


    CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ve Gürsel Tekin'in ifadelerinin alınması için Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na talimat veren Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e tepki gösterdi.

    Anadol, Meclis'te düzenlediği basınla sohbet toplantısında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na talimat verdiğini belirterek, bunun hukuki olmadığını söyledi. Anadol, "Suç işlendiği gibi bir şüphe içindeysen ilgili savcılığa bildireceksin. Bu kadar açıkken Savcı Zekeriya Öz'ün Baykal, Kılıçdaroğlu ve Tekin'in ismini Ergenekon davasına bulaştırma gayretlerini şiddetle kınıyorum. Bu tavır hukuki değil siyasidir. Siyaset yapmak istiyorsa AK Parti'den aday olsaydı. Sıra CHP'ye geldi diyorlarsa, çok çetin bir kayaya toslayacaklar. CHP 12 Mart'ı, 12 Eylül'ü görmüş, direnmiş bir partidir. Kendi küllerinin içinden yeniden doğmasını bilmiş bir partidir. Benden hatırlatması" şeklinde konuştu.
    Anadol, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın CHP için 'Cumhuriyet Halt Partisi' benzetmesi yapmasını da eleştirdi. Taciz iddialarını magazinleştiren Bozdağ'ın ayıp ettiğini söyleyen Anadol, "Koskoca CHP'ye, Cumhuriyet Halt Partisi yakıştırmasını yapmak dürüst bir davranış değil. Partilerin baş harflerinden isim üretilecekse AKP'ye 'Asılsız Komplocular Partisi' demek gerekir" diye konuştu.

    Anadol, "Asılsız Komplocular Partisi'nin" Türkiye'deki demokrasinin ocağına incir ağacı diktiğini ifade etti. Anadol, bedelli askerlik konusundaki kanun teklifinin ne zaman Meclis Başkanlığı'na verileceği sorusu üzerine bedelli askerlikle ilgili çalışmaların sürdüğünü, tamamlandığında Genel Başkan'ın ve parti sözcülerinin açıklama yapacaklarını ifade etti.

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın üniversite öğrencilerinin yaz tatilinde askerlik yapması önerisini 'fantazi' olarak nitelendirdiğine işaret eden Anadol, AK Parti'nin daha önce 20 gün bedelli askerlik önerdiğini, bu teklife göre ise her yıl 3 ay askerlik yapan üniversite öğrencisinin 4 yıl sonunda 1 yıl askerlik yapmış olacağını belirtti. Bedelli askerlik teklifinin seçim kozu olduğu eleştirilerine de cevap veren Anadol, bu konuda CHP'yi en son eleştirebilecek partinin AK Parti olduğunu, CHP'nin hiçbir seçimde Allah'ın kışında buzdolabı dağıtmadığını söyledi.









    Anadol'dan Savcı Öz'e sert tepki Yorumları