Yerel Zafer Gazetesi'ne silahlı baskın yapıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (17:04)   Son Mesaj: 03-14-2011 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    03-14-2011

    Yerel Zafer Gazetesi'ne silahlı baskın yapıldı

    Yerel Zafer Gazetesi'ne silahlı baskın yapıldı


    Erzurum'da yerel yayın yapmakta olan günlük Zafer Gazetesi silahlı bir grup tarafından basıldı. Saldırganlar, gazetenin Yazı İşleri Müdürü'nü darp etti. Saldırganlar polis tarafından yakalandı.

    Yerel Zafer Gazetesi'ne çirkin saldırı gerçekleştirildi. Zafer Gazetesi'nin İstanbulkapı'daki bürosuna gelen ikisi silahlı 5 kişi, iddiaya göre gazete yönetimini tehdit etti.
    Önceden gazetenin matbasına matbu iş yaptıran ve ücretini ödemeyen grup ,'Siz bizden para mı istiyorsunuz' tehditinde bulunup silah teşhir etti. Grup daha sonra şirket ortağı Mehmet Barlak'ın da bulunduğu çalışanlara yumruklarla saldırdı.

    Bu sırada gazete çalışanlarının polise olayı bildirmesi üzerine saldırgan grup, üzerlerinde taşıdıkları iki silahla birlikte yakalandı. Göz altına alınan zanlılar daha sonra sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Bu arada saldırıda burnu kırılan Yazı İşleri Müdürü Faruk Özkan, saldırganlar aleyhinde davacı oldu.

    Zafer Gazetesi şirket ortağı Mehmet Barlak, söz konusu saldırının özgür basına yönelik olduğunu ve saldırganlar hakkında davacı olduklarını dile getirdi.

    Barlak, "Kurum olarak yıllardan beri Erzurum'da katma değer üretme ve istihdam sağlama noktasında çok önemli bir sorumluluk yüklenmiş bulunmaktayız. Tesislerimizde 30'a yakın insana ekmek kapısı açmış olmamızın yanında, "hukuk tanımaz" ve "haksız kazanç elde etme" meraklısı bir grup tarafından saldırıya uğramış olmamız, endişemizi artırmış olmakla birlikte toplum vicdanında da derin bir yara açmıştır.

    Bugüne kadar ticari ilişkilerimizde hep dostluk ve kardeşliği ön planda tutmuş olan bizler, üzülerek itiraf etmek istiyoruz ki; endişe ve kaygı içerisindeyiz." dedi.




    Yerel Zafer Gazetesi'ne silahlı baskın yapıldı Yorumları