Recep Akdağ Tıp Bayramı kutlamasına katıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-14-2011 (15:54)   Son Mesaj: 03-14-2011 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 623  

    03-14-2011

    Recep Akdağ Tıp Bayramı kutlamasına katıldı

    Recep Akdağ Tıp Bayramı kutlamasına katıldı


    Sağlık Bakanı Recep Akdağ Tıp Bayramı dolayisiyla Fatih Üniversitesi Tip Fakültesinde düzenlenen programa katıldı. Akdağ, girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akdağ Türkiye’de sağlıkta önemli bir değişim yaşandığını belirtti.

    Programda TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdol, Ankara Tabipler Odasi Başkanı Beyazid İlhan ve Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ramazan Yigitoğluda bulundu.
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Tabipleri Birliği"nin dün Sıhhıye Meydanı"nda düzenlediği mitingde, 'Dr. Che Guevera"nın izindeyiz" yazılı pankartların açıldığını belirterek, "Bu meselenin ne kadar sağlıkçı meselesi olduğunu bu pankartlar anlatıyor." dedi.

    Akdağ, silahlı saldırıya uğrayan sanatçı İbrahim Tatlıses"in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi""nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile düzenlenen törene katıldı.

    "Dün sağlıkçıların geniş katılımlı bir eylemi oldu. Değerlendirmeniz nedir?" soru üzerine Akdağ, "Geniş katılımdan neyi kastettiğinize bağlı. Eylemde sağlıkçıların yanında kimlerin olduğuna bağlı. Mutlaka sağlıkçı arkadaşlarımız da vardı. Türkiye de herhangi bir mesele için gösteri yapmak, eylem yapmak... Bunlar özgürlüklerin sınırı içinde." diye konuştu.

    Akdağ, yeni bir sağlık sisteminin hayata geçtiğini kaydetti. Akdağ, "Vatandaşımız bundan çok memnun. Bu arada gayrı memnunlar elbette olabilir. Ama enteresan pankartlarda vardı. D. Che Guevera"nın izindeyiz, diye pankart bile vardı. Dolayısı ile bu meselenin ne kadar sağlıkçı meselesi olduğunu bu kabil pankartlar aslında biraz anlatıyor." dedi.

    "SAĞLIKTA GENEL GREV OLMAZ"

    Akdağ, gelen taleplerin karşılanıp karşılanmayacağı yönündeki bir soru üzerine, şunları dile getirdi: "Bana bir talep gelmiş değil... Che Guevera"nın izindeyiz, diye gelen bir talep sağlık sistemi ile ilgili olamaz. Çok açık konuşuyorum. Genel grev falan da. Sağlıkta böyle bir şey olmaz. Geçtiğimiz 8,5 yıl içinde belli örgütler bu çağrıları çok yaptılar. Ama sağlıkçılar, hekimler, gönülleri insan sevgisi ile dolu, yeminlerine sadık insanlar hiçbir zaman böyle şeylere itibar etmedi. Bundan sonra da etmeyeceklerdir."

    "TATLISES"İN SAĞLIK DURUMU KRİTİK"

    Akdağ, İbrahim Tatlıses"in sağlık durumu ile ilgili bilgi alıp almadığının sorulması üzerine ise, "Aldım. Durumunun kritik olduğunu arkadaşlarım bana ilettiler. Kendisine şifalar diliyorum. Menfur bir saldırıya maruz kaldı, bu değerli arkadaşımız. Ümit ediyorum kısa zamanda iyileşir. Ama şu anda durumunun ciddiyetini koruduğunu da ifade ettim." dedi.

    Sağlık Bakanı Akdağ: Biz Guevera"nın değil İbn-i Sina"ların, Atatürk"ün izindeyiz


    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bir takım örgütler Dr. Che Guevera"nın izinde olabilir. Ama biz onun izinde değiliz. Biz, Refik Saydam"ların izindeyiz, biz İbn-i Sina"ların izindeyiz, biz Mustafa Kemal Atatürk"ün izindeyiz." dedi.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu"nda yapılan törene katıldı. Akdağ, buradaki konuşmasında her tıp bayramında yaşanan tartışmaları tabi bulduğunu belirterek, "Bu tartışmalar daha iyiye gitmek için birer fırsat oluşturuyor." dedi. Akdağ, 14 Mart tıp bayramında tarihi bir konuşma yapacağını söyledi. Kendisinden önce konuşan Ankara Tabip Odası Başkanı"nın ağır eleştirileri olduğunu hatırlatan Akdağ, "Bunu da saygı ile karşılıyorum, ama bu dönüşüm programı bu ülkeye ne getirdi, bir dönüp bakmamız lazım." diye konuştu.

    "Türkiye"de vatandaşın ve hekimlerin 10 sene önce çektiği sıkıntılara karşı hangi yürüyüşü yaptık?" diye soran Akdağ, "Tabipler Birliği"nin öteden beri bir ideolojik duruşu var ve ben bu duruşa da, onların bulundukları yerdeki sabitliğinden dolayı saygı duyuyorum. Ama bu ideolojik duruşa katılmıyorum." dedi.

    Sağlıkta dönüşüm programından önce, mazot parası alınarak yılda yaklaşık 350 bin kişinin 112 ambulansları ile taşınabildiğini anımsatan Akdağ,"Bu husus bir felaket durumdaydı. Bugün 2 milyon kişinin üzerinde vatandaşımız bu ambulans sistemi ile taşınıyor." şeklinde konuştu.

    Karda hareket kabiliyeti olan paletli ambulanslar ve hava ambulanslarının da hizmette olduğuna işaret eden Akdağ, "Yaklaşık 7 kat fazla vatandaşı taşıyoruz." ifadesini kullandı. Sağlıkta dönüşüm programının AK Parti"nin programı olduğunu kaydeden Akdağ, "Ama bu programdaki en büyük pay beyaz önlüklü sağlık çalışanlarınındır. Ben beyaz önlüklü sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

    Tenkit edilecek çok tarafımız olabilir ama insan arzu ediyor ki, böylesine bir bayram gününde, bu tenkitleri acımasızca, birbiri peşine makineli tüfek gibi sıralayanlar bunları da görsün." diye konuştu.

    Koruyucu sağlık hizmetlerinin gerilediği şeklinde eleştirilere maruz kaldıklarını söyleyen Akdağ, "Bugün Türkiye 11 antijeni çocuklarına ücretsiz olarak takdim eden, çocuklarını bu 11 antijen ile aşılayan, yüzde 97 aşı kapsayıcılığı seviyesine ulaşmış dünyanın nadir ülkelerinden biridir." dedi.

    Türkiye"de 2001 yılında kayıtlı 31 bin kızamık vakası bulunduğunu belirten Akdağ, "Şu anda Türkiye"de görülen vakaların hemen hepsi, şu ana kadar incelediklerimiz, Avrupa"dan gelen virüsler.Türkiye kızamığı elimine ediyor. Fransa"dan, Bulgaristan"dan Türkiye"ye kızamık bulaşıyor." şeklinde konuştu.

    Ankara Tabip Odası Başkanı"nın konuşmasında anne ve bebek ölümlerine de değindiğini hatırlatan Akdağ, "En başarılı olduğumuz konulardan birine temas etti, Sayın Oda Başkanı. OECD ülkelerinin 30 yılda geldiği geçtiği noktayı, Türkiye 8 yılda geçti. Hem anne ölümlerinde hem bebek ölümlerinde. Rakamları konuşurken 8 yıl öncesine bakmak lazım. Kıyaslamadan olur mu? Anne ölümleri Türkiye"de 2000"li yılların başlarında yüz binde 60 dı. 2010 rakamımız yüz binde 16"dır." dedi.

    "8 SENE ÖNCE SİSTEM SİZİ MUTLAKA MUYANEHANEYE GÖTÜRÜYORDU"

    Akdağ, Türkiye"nin sigarayla mücadelede tüm dünya tarafından örnek alındığını kaydetti. Herkesin tedavi olma hakkında kavuştuğunu dile getiren Akdağ, şöyle devam etti: "Bu millet bunları unuttu mu? Bu ülkede 8 sene önce hastalandığınızda bir SSK hastanesinin kapısına da gitseniz, devlet hastanesinin kapısına da gitseniz, sistem sizi mutlaka bir muayenehaneye götürüyordu. Başka bir çare yoktu ki? Öyle değil miydi, değerli meslektaşım.

    Neden o zaman sokaklara çıkmadık? Neden?... Karşı çıkılacak en önemli nokta sistem içerisinde hekimi hastası ile para noktasında karşı karşıya getiren eski ve köhnemiş sistemdir. Bu sisteme karşı yürümeliydik biz değerli meslektaşım, değerli Ankara Tabip Odası Başkanı, hem de kol kola."

    "SAĞLIK, ALINIP SATILAN BİR META OLAMAZ"

    Toplantıya girişinde dün gerçekleştirilen eylem ile ilgili bir soru üzerine, çıkartılan bir pankarttan bahsettiğini söyleyen Akdağ, "Pankartta, Dr. Che Guevera"nın izindeyiz, diyor. Olabilir. Bir takım örgütler Dr. Che Guevera"nın izinde olabilir. Ama biz onun izinde değiliz. Biz, Refik Saydam"ların izindeyiz, biz İbn-i Sina"ların izindeyiz, biz Mustafa Kemal Atatürk"ün izindeyiz." dedi.

    İnsanların genel kabullerin çerçevesinde dünya görüşlerinin şekillendiğini aktaran Akdağ, "Ve bu dünya görüşü politikalara yön verir. Biz insanı kutsal bilen bir anlayışa sahibiz. Cebinde para olanın da olmayanında hakkıdır sağlık. Sağlık, alınıp satılan bir meta olamaz. Sağlık yıllarca bu ülkede alınıp satılan bir meta halinde tutulmuştur.

    Türk hekimlerinin yüzde 90"ınına muayene kapısı gösterilmiştir. Ben bu arkadaşlarımı eleştirmiyorum. Onlar için başka bir seçenek yoktu." diye konuştu. Para veren ve veremeyen hastalara farklı muamele yapmanın hekimlik andı içmiş hiçbir hekime yakışmayacağını vurguladı.

    Recep Akdağ Tıp Bayramı kutlamasına katıldı

    Recep Akdağ Tıp Bayramı kutlamasına katıldı

    Recep Akdağ Tıp Bayramı kutlamasına katıldı

    Recep Akdağ Tıp Bayramı kutlamasına katıldı

    Recep Akdağ Tıp Bayramı kutlamasına katıldı





    Recep Akdağ Tıp Bayramı kutlamasına katıldı Yorumları