Toprak: Darbe davaları TRT'de yayınlansın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (15:38)   Son Mesaj: 03-14-2011 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    03-14-2011

    Toprak: Darbe davaları TRT'de yayınlansın

    Toprak: Darbe davaları TRT'de yayınlansın


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Bugün Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda dünya ülkeleri arasında 138. sırada yer alması AKP’nin başarısı ve ileri demokrasisinin bir göstergesi" dedi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısını yineliyerek, "Eğer AKP"nin cesareti varsa gazetecileri de kapsayan darbe girişimlerini konu alan davaları TRT 3"den canlı yayınlar. Bunu yapmazsa kamuoyundaki kaygı, endişe ve şüpheleri kabul etmiş olur" dedi.
    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yaptığı açıklamada, Türkiye"de basın özgürlüğü konusunda yaşananların kaygı verici boyuta ulaştığını ve bu durumun gazetecilik mesleğinin temel işlevini yok ettiğine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

    "Gazetecilik; eleştiri, sorgulama ve araştırma ilkeleri üzerine kurulmuş bir meslektir. AKP döneminde mesleğin temel ilkeleri suç olarak görülmeye başlanmış ve gazetecilere yönelik çok ciddi baskılar ortaya çıkmıştır. Bugün Türkiye"nin basın özgürlüğü konusunda dünya ülkeleri arasında 138. sırada yer alması AKP"nin başarısı ve ileri demokrasisinin bir göstergesidir.

    AKP, basın özgürlüğü konusunda Türkiye"yi Etiyopya"nın yanına taşıyarak gerçekte nasıl bir zihniyete sahip olduğunu ortaya koymuştur. Basına yönelik baskı politikası korku toplumu yaratma isteğinin bir sonucudur. AKP döneminde bütün özgürlükler gerilemiş ve Türkiye dünyanın en geri ülkeleri arasında yer almıştır."

    CHP olarak basın ve ifade özgürlüğünü bütün özgürlüklerin temeli olarak gördüklerini belirten Toprak, şöyle devam etti:

    "Basın özgür değilse, hiçbir özgürlükten söz edilemez. Korku toplumu yaratmak için yapılan baskıları şiddetle kınıyor, iktidarımızda bunun hesabını soracağımızı kamuoyunun bilgine sunuyoruz.

    Darbe girişimlerini konu alan davalar TRT 3"den naklen yayınlandığında, halkımız hem suçlamaları hem de savunmaları açık bir biçimde görmüş olur. Ortada su varsa bunun cezası da kamuoyu önünde verilir, böylece devlete ve hukuka olan güven zedelenmez. Sürekli istikrardan bahseden AKP"nin özgürlükler konusunda orta koyduğu "istikrarı" izlemeye devam edeceğiz."




    Toprak: Darbe davaları TRT'de yayınlansın Yorumları