Erdoğan: Sağlıkta sessiz devrim yaptık   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-14-2011 (15:37)   Son Mesaj: 03-14-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    03-14-2011

    Erdoğan: Sağlıkta sessiz devrim yaptık

    Erdoğan: Sağlıkta sessiz devrim yaptık


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümet olarak bugüne kadar sağlık alanında tarihi adımlar attıklarını, bu alanda gerçekleştirdikleri reformların yurt dışındaki çevreler tarafından devrim olarak nitelendirildiğini belirtti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tüm dünyada büyük önem kazanan sağlıklı yaşam duyarlılığına paralel biçimde tıp alanında da önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Başbakan Erdoğan, hükümetin insan sağlığını her şeyin üzerinde tuttuğunu, sağlık alanındaki bütün politika ve hizmetlerini "önce insan" anlayışıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi. Başbakan Erdoğan mesajına şöyle devam etti:
    "Ülkemizin bütün vilayetlerinde açtığımız hastaneler, poliklinikler, ek binalar ve sağlık ocaklarıyla, en ücra köşelere kadar görevlendirdiğimiz doktorlar, hemşireler ve ebelerle sağlık alanında yepyeni bir dönemi başlattık; dünya sağlık kuruluşları nezdinde ülkemizin karnesini yükselttik.

    Hükümet olarak bugüne kadar sağlık alanında tarihi adımlar attık. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz reformlar, yurt dışındaki çevreler tarafından da sessiz devrim olarak nitelendirildi.

    Türkiye, yaptığımız büyük yatırımlar sonucunda, sağlık alanında önemli bir cazibe merkezi haline geldi.

    İnanıyorum ki ülkemiz önümüzdeki dönemlerde tıbbın her alanında dünyaya örnek teşkil edecek; Türk bilim adamlarımız ise geliştirdikleri yeni yöntemler, buluşlar ve başarılarıyla tıp dünyasında çığır açacaklardır.

    Ben bu düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına ülkemizin dört bir yanında fedakârca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.




    Erdoğan: Sağlıkta sessiz devrim yaptık Yorumları