Rusya Japonya'ya yardım ekibi gönderdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (14:55)   Son Mesaj: 03-14-2011 (14:55)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    03-14-2011

    Rusya Japonya'ya yardım ekibi gönderdi

    Rusya Japonya'ya yardım ekibi gönderdi


    Japonya’yı vuran 8.9 büyüklüğündeki deprem ve sonrası oluşan tusunaminin ardından ülkeye yardım malzemeleri ve arama-kurtarma ekipleri gönderen ülkeler kervanın Rusya'da katıldı.

    İkinci Dünya savaşından beri Rusya ile Japonya arasında tartışmalı olan Kuril adaları ve son zamanlarda bu sebeple iki ülke arasında yaşanan gerginlikler, Japonya"da meydana gelen deprem ve tusunami felaketinin ardından Rusya"nın yardım ekibi göndermesiyle bir kenara bırakıldı.
    Japonya ile arası açık olan Rusya da bugün içinde 50 uzman ve 3 kurtarma aracının bulunduğu Rusya Acil Yardımlar Bakanlığı uçağını Japonya"ya gönderdi.

    Bakanlık daha önce de içinde 25 kişilik arama-kurtarma ekibinin bulunduğu bir helikopterini Rusya"nın uzakdoğu kıyılarından Japonya"ya göndermişti. Ekiplerin çalışmalarını 2 hafta sürdürmesi bekleniyor.

    Geçen yılın Kasım ayında Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Japonya ile tartışmalı olan Kuril adalarını ilk defa ziyaret etmesi, iki ülke ilişkilerinde gerginliğe neden olmuştu. Japonya Başbakanı Kan"da Medvedev"in ziyaretini eleştiren açıklamalar yapmıştı.

    Japonya'daki aşırı milliyetçi gruplar da Rusya Büyükelçiliği karşısında Rus bayrağını ayaklar altına alarak protesto etmişti. Rusya bayrağına yapılan hakarete tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Japonya'ya nota vermiş ve Japonya Başbakanı Kan'ın Rusya Devlet Başkanı Medvedev hakkındaki eleştirisini sert bir dille kınamıştı.






    Rusya Japonya'ya yardım ekibi gönderdi Yorumları