Muğla’da İstiklâl Marşı'nın kabulü kutlandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (14:57)   Son Mesaj: 03-14-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 871  

    03-14-2011

    Muğla’da İstiklâl Marşı'nın kabulü kutlandı

    Muğla’da İstiklâl Marşı'nın kabulü kutlandı


    Muğla'da İstiklâl Marşı'nın kabulü kutlandı. İstiklâl Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un da anıldığı programda Okul Müdürü Sunday Özcan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

    İstiklâl Marşının kabulünün 90. yılı, Muğla"da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programa Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, İl Müftüsü Mustafa Kaya, okul Müdürleri, öğretmenler ve çeşitli okullardan temsilci öğrenciler katıldı.
    Ardından İstiklâl Marşı Okuma Yarışması'nda birinci olan 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Volkan Vural, marşı bir kere daha okudu. Vural"a ödülü, Vali Yardımcısı Kurt tarafından verildi. Daha sonra Muğla Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Vedat Kurukafa, Mehmet Akif'in özgürlük anlayışını ve yaşamını anlattı. Ayrıca 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri, millî marşın TBMM'de kabul edilişini canlandırdı ve "İstiklâl Marşı Doğarken" adlı oratoryoyu sundu.




    Muğla’da İstiklâl Marşı'nın kabulü kutlandı Yorumları