Eşref Ziya Terzi AK Parti'den aday adayı oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (14:36)   Son Mesaj: 03-14-2011 (14:36)    Cevap: 0    Gösterim: 582  

    03-14-2011

    Eşref Ziya Terzi AK Parti'den aday adayı oldu

    Eşref Ziya Terzi AK Parti'den aday adayı oldu


    Refah Partili yılarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte siyaset yapan kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerinden Eşref Ziya Terzi AK Parti'den milletvekili adayı adayı oldu.

    İl başkanlığı adına Eşref Ziya Terzi'nin başvurusunu kabul eden AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç ünlü sanatçıya başarılar diledi.

    Müslüman coğrafyasındaki zulümler ve başörtüsü yasağını konu edinen parçaları dillerden düşmeyen Eşref Ziya Terzi AK Parti'den aday adayı olmasına ilişkin olarak şunları söyledi: 25 yıla yakındır sürdürdüğüm fikri mücadelemi TBMM çatısı altında da devam etmek istiyorum. Hitap ettiğim sessiz yığınların sesini kurduğum müesselerle ve sanatımla bunca yıldır azimle devam etttirme gayreti içerisinde oldum. Sayın Başbakanımız ve yetkili organlarımız şahsıma aday olma fırsatı verirse bu görevi gerçekleştirmek için aynı titizlikle ve samimiyetle çalışacağımdan herkesin emin olmasını istiyorum."

    ERDOĞAN'IN YÜKSEK İDEALLERİNİ ÖRNEK ALDIM

    Terzi, bu medeniyet mücadelesinde her zaman Başbakan Erdoğan'ın yanında olacağını onun yüksek idaallerinin her zaman kendisine örnek aldığını da sözlerine ekledi.

    Eşref Ziya Terzi kimdir?

    1969 istanbul doğumlu olan Eşref Ziya Terzi Sarıyer İmam Hatip Lisesi'nin ardından
    Marmara üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Sarıyer Milli Gençlik Vakfı İlçe Başkanlığı, Sarıyer Refah Partisi İlçe Başkan Yardımcılığı, Refap Partisi İl Gençlik Koları Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Fazilet Partisi'nde ilçe icrasında bulunan Eşref Ziya daha sonra aktif siyasetin içinde yer almadı. Sanat ve kültürel alanda türkiyeye mal olmuş eserlere imza atan Ziya, ilk özel ulusal radyolar arasında yer alan Marmara FM in kurucusu ve ilk yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Halen Marmara Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Eşref Ziya Evli, 2006 yılında senaryosunu yazdığı THE İMAM adlı sinema filminin başrolünde de yer aldı. 3 çocuk babası olan Eşref Ziya Terzi, orta derecede İngilizce ve Arapça biliyor.




    Eşref Ziya Terzi AK Parti'den aday adayı oldu Yorumları