Almanya'da Türk binasında yangın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-14-2011 (13:54)   Son Mesaj: 03-14-2011 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    03-14-2011

    Almanya'da Türk binasında yangın

    Almanya'da Türk binasında yangın


    Almanya'nın başkenti Berlin'in Neukölln ilçesinde, Türklerin de oturduğu bir binada cumartesi günü meydana gelen yangında hayatını kaybeden biri bebek 3 üç kişinin Sırp olduğu kesinleşti.

    Berlin polisi ve basın organları, yangında ölenlerin Sırp olduğunu, ayrıca yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.
    Bu arada, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Bilkay Öney, yangınla ilgili olarak polisin tüm olasılıklar üzerinde durduğunu ifade ederek, "Akla gelen ilk şey yabancı düşmanlığı olması. Toplumdaki acı bir gerçeği ortaya koyduğu için de Alman makamları son derece ilgili ve dikkatli bir şekilde çalışıyor" dedi.

    Olayın siyasi yönü olduğuna ilişkin henüz bir ipucu bulunmadığını kaydeden Öney, kundaklamanın yabancı düşmanları tarafından mı yapıldığı yoksa aileler arası kavganın sonucu mu olduğu yönünde şu an bilgi olmadığını, polisin bu konuda vatandaşlardan destek beklediğini bildirdi.

    Berlin eyaleti İçişleri Bakanlığının olayı son derece ciddiye aldığını, ilgili makamların yangının çıkış nedenini bir an önce bulmak için elinden geleni yaptığını belirten Öney, "Kundaklama ve yangın olaylarının sıkça yaşandığı Berlin gibi büyük bir kentte, duman alarm cihazlarının önemini tekrar hatırlatmak istiyorum. Binada bir duman alarm cihazı olsaydı, belki de ölen olmayacaktı" ifadesini kullandı.




    Almanya'da Türk binasında yangın Yorumları