Dereye uçan arkadaşlar kurtarılmayı bekledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (13:07)   Son Mesaj: 03-14-2011 (13:07)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    03-14-2011

    Dereye uçan arkadaşlar kurtarılmayı bekledi

    Dereye uçan arkadaşlar kurtarılmayı bekledi


    Bursa'da otomobilleri ile eve giden iki arkadaş sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye uçtu. Araçta mahsur kalan yaralılar kurtarılmayı bekledi.

    Meydana gelen kazada adeta can pazarı yaşanırken dereye uçan araçta mahsur kalan yaralıları kurtarmak için bütün ekipler seferber oldu.
    Kaza merkez Merkez Osmangazi ilçesi Eski Gemlik Yolu Çöplük Mevkiinde saat 24.00"te meydana geldi. İddiaya göre bir internet cafede bilgisayar oyunu oynayan Turan Ş. ve Umut Ç. (22) birlikte oturdukları Demirtaş Mahallesi"ndeki evlerine dönmek için yola çıktılar. Turan Ş.'nin kullandığı 16 R 6986 plakalı otomobil aşırı hız sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikteki Panayır Deresi"ne uçtu. Dereden akan suların otomobilin içinde dolduğunu gören Umut Ç. boğulmamak için kaza yaptıkları aracın üzerine çıktı.

    Aracın sürücüsü ise araç içersinden fırlayarak deredeki bataklığa saplandı. Kaza yapan yaralıların bağırarak yardım istemeleri üzerine yoldan geçen vatandaşlar hemen polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen Polis ekipleri gençleri kurtarmak için seferber oldular. Bir polis memuru ağaçlardan aşağıya inerek bataklıkta kalan Turan Ş.'yi kurtarmaya çalıştı. Durumun İtfaiye, Sivil Savunma ve sağlık ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri halatlarla aşağıya inerek 30 dakika süren çalışmaların ardından Turan Ş. ve Umut Ç.'yi kurtardılar.

    Kazayı duyarak olay yerine gelen Turan Ş. ve Umut Ç.'nin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yaralı yakınlarını olay yerinde bulunan polis ekipleri teselli etmeye çalıştı. Yaralılar kurtarıldıktan sonra ise aileler rahat bir nefes aldı. Hayati tehlikeleri bulunmayan Turan Şenişçi ve Umut Çoban 112 Acil Servis Ambulansları ile Çekirge Devlet Hastanesi"ne kaldırılarak tedavi altına alındı.







    Dereye uçan arkadaşlar kurtarılmayı bekledi Yorumları