Kadınlara silah zoruyla fuhuş: 15 gözaltı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (13:08)   Son Mesaj: 03-14-2011 (13:08)    Cevap: 0    Gösterim: 400  

    03-14-2011

    Kadınlara silah zoruyla fuhuş: 15 gözaltı

    Kadınlara silah zoruyla fuhuş: 15 gözaltı


    Şanlıurfa'da, başka illerden kandırarak getirdikleri kadınlara silah zoruyla para karşılığı fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi yakalandı.

    Alınan bilgiye göre, bazı kadınlara silah zoruyla fuhuş yaptırıldığı bilgisi üzerine harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri, bazı kişileri takibe aldı.
    Polis, bu kişilerin, başka illerden kente getirdikleri kadınlara, kiraladıkları ev ve araçlarda silah zoru ve tehditle para karşılığında zorla fuhuş yaptırdığını belirledi.

    Teknik takibi tamamlayan ekipler, il merkezinde 12, Viranşehir ilçesinde de 1 olmak üzere toplam 13 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda çete lideri olduğu iddia edilen Mahmut Nedim Y. ve Ahmet B. ile çete üyesi Bilal A. (25), Mehmet O. (27), Mehmet K. (26), Tuğba K. (20), Bülent Y. (34), Yıldız M. (30), Mehmet Reşat Y. (30), Kader E. (29), Hamdi Davut G. (40), Murat L. (30), F.P. (48) İ.H.K. (17) ve Kadriye C'yi (43) yakalandı.

    Baskın yapılan yerlerdeki aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca ve bu silahlara ait 28 adet mermiyle az miktarda esrar ve eroin ele geçirildi.

    Yaklaşık 7 aydır takip edilen ve ''suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak'', ''örgüt faaliyeti çerçevesinde fuhuş yaptırmak için insan ticareti, darp, cebir ve tehdit kullanarak zorla fuhşa sevk etmek'' ile ''fuhuş için yer temin etmek ve fuhşa sürüklenen kişilerin kazancından yararlanarak geçim temin etmek'' gibi suçları işledikleri öne sürülen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

    Bu arada çete üyesi 4 kişinin de daha önce ayrı suçlardan yakalanarak cezaevine konulduğu öğrenildi.

    Öte yandan çete lideri olduğu ileri sürülen Ahmet B'nin zorla fuhşa sürüklenen bir kadınla resmi nikah kıydığı, bu sayede dikkat çekmemeye çalıştıkları öğrenildi.




    Kadınlara silah zoruyla fuhuş: 15 gözaltı Yorumları