Balyoz sanıklarının yakınları Silivri'de toplandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (12:58)   Son Mesaj: 03-14-2011 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 527  

    03-14-2011

    Balyoz sanıklarının yakınları Silivri'de toplandı

    Balyoz sanıklarının yakınları Silivri'de toplandı


    ''Balyoz Planı'' davası kapsamında yargılanan sanıkların yakınları tarafından oluşturulan ''Vardiya Bizde Platformu'' ve ADD üyeleri, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde basın açıklaması yaparak tutuklamalara tepki gösterdi.

    Yerleşke önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Platform Sözcüsü tutuklu sanık emekli Tuğamiral Engin Baykal'ın kızı Derya Baykal, eşleri, kardeşleri ve babalarından ayrı kaldıkları için çok zor ve üzücü günler geçirdiklerini belirterek, ''davada delil olduğu iddia edilen ve kimin hazırladığı belli olmayan bilgisayar belgelerinin hiçbirinde imza bulunmamaktadır'' dedi.
    Bu belgeler üzerindeki yüzlerce çelişki ve hatanın bilirkişi raporlarıyla tespit edildiğini öne süren Baykal, sanıkların lehine olan gerçek ve resmi imzalı olan delillerin ise dikkate alınmadığını iddia etti.

    Baykal, tutuklu yakınları olarak babalarını ve eşlerini cezaevinde bırakarak eve dönmekten dolayı çok üzgün olduklarını da anlatarak, davanın TRT'nin bir kanalından yayımlanmasını istediklerini söyledi.

    Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş da, ''Ergenekon'' ve ''Balyoz'' davaları kapsamına tutuklananların suçsuz olduğuna inandıklarını belirterek, ''Haksız ve hukuksuz bir şekilde yürütülen davalar, cezaevindeki hücre ve tecrit uygulamaları ile ağırlaştırılmış cezaya dönüşmüştür'' diye konuştu.

    Bu arada, davanın tutuklu sanıklarından Gölcük Donanma Komutanlığındaki İstihbarat Şube Müdürü Behçet Altıntaş'ın eşi olduğunu söyleyen Serpil Altıntaş, basın açıklaması sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.

    Gruptakiler, açıklamanın ardından bekleyişlerini sürdürüyor.




    Balyoz sanıklarının yakınları Silivri'de toplandı Yorumları