Sloganı bulan Başbakan ile mitinge gidecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (12:36)   Son Mesaj: 03-14-2011 (12:36)    Cevap: 0    Gösterim: 699  

    03-14-2011

    Sloganı bulan Başbakan ile mitinge gidecek

    Sloganı bulan Başbakan ile mitinge gidecek


    AKP, 12 Haziran'da yapılacak seçimler için sloganını vatandaşa sordu. www.sloganbenim.com ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan yarışmayı kazanan kişi Başbakan Erdoğan ile bir günlük seçim turuna katılacak.

    AKP, 12 Haziran'da yapılacak seçimler için sloganını vatandaşa sordu. www.sloganbenim.com ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan yarışmaya bir haftada 10 bin 219 başvuru yapıldı. Şu ana kadar 512 sloganın onay aldığı yarışmada birinciliği kazanan kişi Başbakan Erdoğan ile bir günlük seçim turuna katılacak.
    Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde sloganları anketler vasıtasıyla halka soran AKP, Haziran ayında yapılacak seçimlere halkın bulduğu sloganlarla girmeye hazırlanıyor. Bu amaçla bir internet sitesi kuran ve sosyal paylaşım sitelerinden üyeliklerle başvuru kabul edilen slogan yarışmasına başvuru yağıyor. www.sloganbenim.com adlı site üzerinden 5 Mart tarihinde başlatılan yarışmaya bugün itibariyle 10 bin 219 başvuru yapıldığı açıklandı. Gönderilen sloganlardan ise şu ana kadar sadece 512 tanesi onaylanarak yayınlanmaya başlandı.

    Yarışmaya katılmak ve AKP'nin seçim sloganını belirlemek isteyenler sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden siteye giriş yapıyor. Gönderilen slogan öncelikle partililerin onayına sunuluyor. Küfür, hakaret, müstehcen vb uygunsuzluk içermeyen, farklı yerlerden kopyalanmayan ve yazım kurallarına uygun olan sloganlar belirlenerek yayınlanıyor. Bu sloganlar yine sosyal paylaşım sitelerinde diğer kullanıcılar tarafından da oylamaya tabi tutuluyor.

    Yarışma 31 Mart tarihine kadar devam edecek. 1-7 Nisan tarihleri arasında ise gönderilen sloganların değerlendirmeleri yapıldıktan sonra 8 Mart tarihinde kullanılması uygun görülen sloganlar açıklanacak. Yarışmanın bitiminden sonra parti sloganlar üzerinde değişiklik yapma hakkına da sahip. Sloganların kullanımından kaynaklanacak hukuki sorunlarda yarışmacılar hak talep edemeyecekler.

    -ÖDÜL; BAŞBAKANLA BİR GÜN-

    Yarışma sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller de verilecek. Yarışmada birinciliği göğüsleyen slogan sahibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 1 günlük seçim turuna katılacak ve son model bir cep telefonu kazanacak. İkinci olan dizüstü bilgisayar, üçüncü ise Netbook ile ödüllendirilecek.

    -İLGİNÇ SLOGANLAR-

    Yarışmanın yapıldığı site üzerinde en beğenilen sloganlar da yayınlanmaya devam ediyor. 281 kişinin oyunu alan ve şu an itibariyle birinciliği elinde tutan slogan "Tarihi okuyan değil, yazan bir Türkiye için" olarak belirlendi. Bu sloganı 172 oyla "Türkiye'de hizmet durmasın AK'sın!", 165 oyla "Hizmet AK'tan, destek Halk'tan" ve 102 oyla "Milletimiz tek güç, hedefimiz ikibinyirmiüç!" sloganları takip ediyor. Bunların dışında "2003'e mi 2023'e mi? Seçim senin Türkiye!", "Ak bir geleceğe, üçüncü kez el ele", "8 yıl millete hizmet, takdir milletten elbet", "Kârunlar Türkiye'si değil, kanunlar Türkiye'si için", "Yolumuz AK, alnımız AK. Bizi ararsan millete bak", "Gölgelere değil, millete sığındık" sloganları da dikkat çeken sloganlar arasında yer alıyor.(




    Sloganı bulan Başbakan ile mitinge gidecek Yorumları