Yeni haftada hava nasıl olacak? / HARİTALI   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (10:58)   Son Mesaj: 03-14-2011 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    03-14-2011

    Yeni haftada hava nasıl olacak? / HARİTALI

    Yeni haftada hava nasıl olacak? / HARİTALI


    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, hava sıcaklıkları yurt genelinde 4 ila 6 derece artacakken, Marmara ile iç ve doğu kesimlerde sis bekleniyor. İl il hava sıcaklıkları ise şöyle;

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun doğu kesimleri parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Hakkari çevreleri kısa süreli kar yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde sis, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
    Rüzgarn kuzey ve kuzeydoğu, kuzeybatı kesimler ile Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

    -BUZLANMA, DON VE SİS UYARISI-

    Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca Marmara, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesi ve hava kalitesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -ÇIĞ TEHLİKESİ-

    Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -ANİ KAR ERİMELERİ UYARISI-

    Yurt genelinde sıcaklığın hissedilir derecede artmasıyla ile birlikte ani kar erimeleri görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel ve çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

    İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde boğaz çevresi yer yer sisli.(16)

    ANKARA: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.(11)

    İZMİR: Az bulutlu ve açık.(20)

    ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(20)

    SAMSUN: Parçalı az bulutlu.(13)

    ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli.(2)

    DIYARBAKIR: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli.(15)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

    EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

    AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Az bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde güneydoğusu çok bulutlu, ilk saatlerde Hakkari çevreleri kısa süreli kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.




    Yeni haftada hava nasıl olacak? / HARİTALI Yorumları