Başkan Kürüm’den 25 yıllık ipoteğe çözüm   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-13-2011 (22:58)   Son Mesaj: 03-13-2011 (22:58)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    03-13-2011

    Başkan Kürüm’den 25 yıllık ipoteğe çözüm

    Başkan Kürüm’den 25 yıllık ipoteğe çözüm


    İzmir Karabağlar Belediyesi, 25 yıl önce imar düzenlemesinde idari hata nedeniyle, arsaları eski sahiplerine borçlandırılan vatandaşların sorunlarını çözmek için harekete geçti.

    Bu konuda sorun yaşayan ve gayrimenkullerine ipotek konulan vatandaşlarla biraraya gelen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve başkan yardımcıları, yaşanan süreç ve gelinen noktayla ilgili bilgi verdi. Kürüm, "Bize güvenin, bu konuyu her türlü hukuki ve teknik alt yapısını oluşturarak, titizlikle çözeceğiz." dedi.
    İlçede yaşayan yaklaşık 2 bin vatandaşı ilgilendiren sorunla ilgili Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu"nda düzenlenen toplantı, 1986 yılında yapılan imar düzenlemelerindeki hatalar nedeniyle, binlerce insanın arsalarına, evlerine ipotekler konularak mağdur olduğunu hatırlatan Kürüm, "Bu sorun sadece bizim ilçemizde değil, Bayraklı ve Buca"da da yaşandı. Bizim ilçemizde yaklaşık 2 bin vatandaşımız mağdur. Ancak size sahip çıkacağız, bize güvenin. Süreci hızlandırdık, konunun teknik ve hukuki alt yapısını oluşturduk, yasal çerçevede en hızlı şekilde çözeceğiz. İşlemlerin, doğru ve eksiksiz tamamlanmasını, karşı dava açılma hakkını doğurmayacak şekilde, encümende kararlar alınmasını sağlayacağız. İpoteksiz düzenlenmiş arsa dağıtım cetvelleri encümende onaylanarak, ilan edilecek. Bizlere yapılan başvurular, önümüzdeki yapılacak encümen toplantısında gündeme gelecek ve etaplar halinde kararlar alınacak. Bu işlemleri hukuka uygun bir şekilde yürüterek, sonuçlandırmak istiyoruz. Bu konuda bize güvenin, rahat olun. İşlemleri en kısa sürede, titizlikle sonuçlandıracağız." diye konuştu.




    Başkan Kürüm’den 25 yıllık ipoteğe çözüm Yorumları