Topçu: Türkiye anayasal hukuk devleti olacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (20:36)   Son Mesaj: 03-13-2011 (20:36)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    03-13-2011

    Topçu: Türkiye anayasal hukuk devleti olacak

    Topçu: Türkiye anayasal hukuk devleti olacak


    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, anayasa değişikliğine değinerek, "Artık Türkiye anayasalı değil, anayasal hukuk devleti olacak.” dedi.

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Türkiye Buluşması ve Düzce İl Kongresi Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü salonunda yapıldı. Kongreye, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları üyeleri ve partililer katıldı.
    Gençlik Merkezi girişinde karşılanan Genel Başkan Yalçın Topçu, salona girişinde partililerin tezahüratları ile karşılandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalara geçildi. Yoğun tezahüratlar altında konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, eski Genel Başkan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu"nun posterinin önüne geçerek konuşmasına başladı.
    Dava arkadaşlarına ve bu yola gönül vermiş partililere teşekkür eden Topçu, bölgenin fındık bölgesi olması nedeniyle iktidara geldiklerinde fındık borsasının Almanya"da değil Türkiye"de, Düzce"de kurulacağını ifade etti. Topçu, "O fındığı yakarım, yine de fındık borsasını burada kurarım." dedi.

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ülkede öncelikli olarak geniş katılımlı ve mutabakatla yapılmış bir sivil anayasa ihtiyacı olduğuna değinerek, şöyle konuştu: "İktidara geldiğimizde öncelikli işimiz bu olacak. Artık Türkiye anayasalı değil, anayasal hukuk devleti olacak. Yeni anayasa ile birlikte ülkede milletin hak ve özgürlükleri teminat altına alınacak. Elbette başını örten de açan da her yere girip çıkabilecek. Bunun yanında Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu mutlaka ve mutlaka değiştirilecektir."

    Son seçimlerde bir milyon oy aldıklarını hatırlatan BBP lideri Topçu, sözlerine şöyle devam etti: "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 15 milyon oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi bu seçim dönemi için hazineden 190 milyon lira para aldı, Cumhuriyet Halk Partisi 85 milyon lira para aldı, Milliyetçi Hareket Partisi 58 milyon lira aldı, Büyük Birlik Partisi, bir milyon oy almış ama hazineden tek kuruş almadı. Adaletli bir paylaşım yapılsa bizim de aldığımız oy karşılığında hazineden almamız gereken para yaklaşık 14 milyon lira olmalıydı. Fakat tek kuruş almıyoruz. Bu güne kadar iktidar olanlar ne yazık ki bu adaletsizliği düzeltmediler. Bunu milletimizin mahşeri vicdanına havale ederken, burada Düzce"den bir söz veriyorum, Büyük Birlik Partisi iktidarında partilere değil milyon, kuruş veren namerttir kuruş... Onlara kuruş yok. Bu nerede görülmüş ya. Hangi ekonomisi düzgün ülkede böyle bir durum görülmüş. Sen milletin hazinesinden milyonları alacaksın, plazalara yatıracaksın, adeta holding binası gibi binalar yapacaksın nerede var bu? Biz iktidara geldiğimizde, milletin parasına elini uzatanın elini, kökünden kırmak olacaktır."




    Topçu: Türkiye anayasal hukuk devleti olacak Yorumları