Türk nükleer karşıtlarından Japonya uyarısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (17:54)   Son Mesaj: 03-13-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 548  

    03-13-2011

    Türk nükleer karşıtlarından Japonya uyarısı

    Türk nükleer karşıtlarından Japonya uyarısı


    Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyesi bir grup, Japonya'daki 8,9'luk depremin ardından yaşanan nükleer santral tehlikesine dikkati çekerek, Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santrallerin durdurulmasını istedi.

    Taksim Tramvay Durağı önünde toplanan platform üyeleri adına basın açıklaması yapan Erhan Karaçay, Japonya'daki deprem ve tsunami felaketlerinde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, nükleer tehditle karşı karşıya gelen Japon halkıyla dayanışma içinde olduklarını söyledi.
    Karaçay, Fukuşima, Tokai ve Onagawa nükleer santrallerinde faaliyet gösteren yedi reaktörün, deprem anında kapatılmasına karşın, tsunaminin, Fukuşima reaktörleri soğutma sistemlerinin durmasına sebep olduğunu ve 1. reaktörde patlama gerçekleştiğini kaydetti.

    Japonya'da yaşanan felaketin, Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santrallerin de nasıl bir tehlike taşıyacağını gözler önüne serdiğini kaydeden Karaçay, fay hattına yakın Akkuyu'da nükleer santral kurulması ısrarını anlamanın mümkün olmadığını ve tüm nükleer santral planlarına bir son verilmesi gerektiğini belirtti.

    Grup, açıklamanın ardından dağıldı.




    Türk nükleer karşıtlarından Japonya uyarısı Yorumları