Bakan Egemen Bağış, ABD yolcusu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (17:36)   Son Mesaj: 03-13-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 607  

    03-13-2011

    Bakan Egemen Bağış, ABD yolcusu

    Bakan Egemen Bağış, ABD yolcusu


    ABD’den gerek hükümet, gerek medya düzeyinde Türkiye’deki basın özgürlüğüne yönelik eleştiri ve uyarıları geldiği dönemde Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Salı günü ABD’ye gidiyor.

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Salı günü başlayacak ABD ziyareti sırasında Yönetim ve Kongre"nin yanısıra düşünce kuruluşları ve gazetecilerle biraraya gelecek. Görüşmelerde son dönemde ABD"den eleştiri ve uyarıların yönetiltildiği, Türkiye"de medya özgürlüğü ve yargı gibi konularla bölgedeki gelişmeler yoğun biçimde gündeme gelecek.
    Yönetim ve Kongre"nin yanı sıra ABD"li düşünce kuruluşları ve medya mensuplarıyla bir araya gelecek Bağış"ın yapacağı görüşmelerde Türkiye'deki medya özgürlüğü ve yargı gibi konularla bölge sorunlarının yoğun biçimde ele alınması bekleniyor.

    Egemen Bağış, Salı günü gideceği Washington"da Çarşamba gününden başlayarak yoğun temaslarda bulunacak. İlk olarak Amerikan Kongresi Türkiye Çalışma Grubu ile öğle yemeğinde bir araya gelecek Bağış, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Avrupa Alt Komitesi Başkanı Dan Burton ile de buluşacak.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşleri Müsteşarı Bill Burns ile görüşecek Bağış"ın Washington programına göre, Avrupa Komisyonu"nun Washington Temsilcisi Büyükelçi Joao Vale ile de görüşmesi planlanıyor. Görüşmede Avrupa Parlamentosu"nun Türkiye"deki basın özgürlüğüne sert eleştirilerin yönelttiği ve Türk hükümetinin sert biçimde eleştirdiği raporuna değinilmesi bekleniyor.

    Bağış, Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi (CSIS), İleri Uluslararası Etüdleri Okulu (SAIS) ve Türk-Amerikan Çatı Kuruluşları gibi kuruluşların temsilcileriyle de bir araya geleceği Washington"da Türk-Amerikan Ulusal Liderlik Konferansı"nın açılış oturumunda bir konuşma yapacak.

    Washington"da ayrıca yabancı ve Türk medya mensuplarıyla sohbet toplantılarını yapacak Bağış, temaslarında Türkiye"de gerçekleştirdiği ve planladığı reformlar konusunda ayrıntılı bilgi vererek, özellikle basın özgürlüğü alanında son dönemde ABD yönetimi başta olmak üzere, hükümet dışı kuruluşlar ve medya tarafından dile getirilen eleştiri ve kaygıları gidermeye çalışacağı kaydediliyor.

    Bu çerçevede, Nedim Şener ve Ahmet Şık"ın tutuklanması ve basın özgürlüğü konusu ile "Ergenekon" davası ve uzun tutukluluk sorununun da gündeme gelmesi bekleniyor.

    Öte yandan, görüşmelerde Bağış"ın, ABD"de ilgi uyandıran, Türkiye"nin İran dahil, bölge politikaları ile Mısır ve Libya başta olmak üzere bölge ülkelerindeki halk ayaklamalarına yönelik tavrına ilişkin değerlendirmelerde bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve beraberindeki heyet, Cumartesi günü Türkiye"ye dönecek.




    Bakan Egemen Bağış, ABD yolcusu Yorumları