VIP hırsızları yakalandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (15:08)   Son Mesaj: 03-13-2011 (15:08)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    03-13-2011

    VIP hırsızları yakalandı

    VIP hırsızları yakalandı


    Adnan Menderes Havalimanı'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in cebinden parasını çaldığı iddia edilen Ş.Ç. (54) ve arkadaşı A.K. (51) gözaltına alındı.

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç ay önce İzmir ziyaretinde Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılanması sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in cebinden parasını çaldığı iddia edilen Ş.Ç. (54) ve arkadaşı A.K. (51) gözaltına alındı.
    İki zanlının, aynı gün CHP üyesi Aydınlı işadamı Hüseyin Yıldız'ın 23 bin eurosu ile Konak Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Ceyhan Yücelmiş'in de 550 TL'sini de çaldığı ileri sürüldü.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşılamak için geldikleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda Aydınlı işadamı Hüseyin Yıldız'ın cebinde bulunan 23 bin euro ile Konak Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ceyhan Yücelmiş'in 550 TL'si kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

    Polise başvuran Yıldız ve Yücelmiş, paralarının çalındığını bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, havalimanındaki güvenlik kameralarının olay tarihindeki kayıtlarını tek tek inceledi.

    Ekipler, aynı gün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in cebinden para çalmaya çalışırken yakalanan S.Ç.'nin yanında A.K.'nin bulunduğunu belirlerken, bu kişinin Kılıçdaroğlu'nun gelişi sırasında kalabalıktan yararlanarak Hüseyin Yıldız'ı sıkıştırdığını tespit etti.

    Ekipler ayrıca Kılıçdaroğlu'nun karşılanması sırasında cebindeki 550 TL parası çalınan Ceyhan Yücelmiş'in de yanında bu kişilerin bulunduğunu güvenlik kamera görüntülerinden belirledi. Zanlıların, bu tür karşılamalar sırasında kalabalığın arasına karıştıkları, kalabalığın coşkusundan ve dikkatlerin dağılmasından yararlanarak yankesicilik yapma yöntemini benimsediklerini değerlendiren polis, yakalanmaları için çalışma başlattı.

    Polis, daha önceden de Gürsel Tekin'in de parasını çaldıkları iddia edilen zanlıları, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'i karşılamak için havalimanına gelen kalabalığın içinde yakaladı. Grubun içerisinde yeni bir yankesicilik girişiminde bulunmak üzereyken yakalandıkları iddia edilen iki zanlının İstanbul'da oturduğu ve sürekli havalimanlarında VIP salonlarında ve parti mitinglerinde hırsızlık olaylarına karıştıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan S.Ç. ve A.K.'nın yankesilicik suçundan poliste çok sayıda kaydı bulunduğu belirtildi.

    İSTANBUL'DA OTURUYORLAR

    Her iki zanlının da İstanbul'da ikamet ettikleri ve siyasi parti genel başkanlarının programlarını takip ederek, karşılanmaları sırasında vatandaşların cüzdanlarını çalmaya çalıştıkları iddia edildi. İki zanlı ise kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

    A.K. ve S.Ç., Hüseyin Yıldız ve Ceyhan Yücel'in paralarını yankesicilik yöntemiyle çaldıkları iddiasıyla İzmir Adliyesi'ne gönderildi. Bozyaka'daki İzmir Emniyet Müdürlü hizmet binasından çıkışları sırasında gazetecilere tepki gösteren zanlılar, paranın çalınmasıyla hiçbir ilgilerinin bulunmadığını savundu.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Aralık ayında İzmir'e gelişi sırasında, Adnan Menderes Havaalimanı'na gelen müteahhit Hüseyin Yıldız'ın cebindeki parası çalınmıştı. 2007 yılındaki genel seçimlerde Aydın'da CHP milletvekili adayı olan ve seçilemeyen müteahhit Hüseyin Yıldız, polise verdiği ifadede karşılamanın ardından demir almak için Aliağa ilçesine gittiğini, burada cebindeki 23 bin euronun çalındığını fark ettiğini bildirmişti.

    Havalimanındaki karşılama sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in cebinden para çalmaya çalıştığı iddiasıyla S.Ç. yakalanmış, cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

    Kılıçdaroğlu'nu karşılamaya gelen iki partili daha polise başvurarak, ceplerinden para çalındığını söylemişlerdi. 23 bin eurosu çalınan CHP'li Hüseyin Yıldız, parasını bulana 5 bin euro ödül vereceğini açıklamıştı.




    VIP hırsızları yakalandı Yorumları