Yalçın Küçük'ün gelini polise yakalandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (12:57)   Son Mesaj: 03-13-2011 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 800  

    03-13-2011

    Yalçın Küçük'ün gelini polise yakalandı

    Yalçın Küçük'ün gelini polise yakalandı


    Egenekon'un soruşturmasında tutuklanan Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün eski eşi Temren Küçük’ün evinde bulunan CD’leri “kaçırma” operasyonunun perde arkası aralandı. Küçük'ün gelininin 'delil kaçırma' girişimi sonuçsuz kaldı.

    Arama sırasında Temren Küçük"ün "Çalışma masamın üzerinde bir disk var onu alıver" talimatı verdiği gelini İpek Küçük"ün delil karartma girişimi polis engeline takıldı.
    Dinlemeye takıldı

    İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Prof. Dr. Yalçın Küçük"e ait ikisi Ankara"da biri İstanbul"da üç evde arama yapılması talimatı verdi. Arama emri verilen adreslerden biri de Yalçın Küçük"ün 20 yıl önce boşandığı avukat Temren Küçük"ün aynı apartmanda bulunan avukatlık bürosuydu. Fakat söz konusu adresin avukatlık bürosu olduğu Yalçın Küçük"ün oturduğu apartmana gelindiğinde ortaya çıktı.

    Polis, arama yapılması istenen yerin avukatlık bürosu olduğunun anlaşılması üzerine savcılıktan gerekli prosedürleri yerine getirdi. Bu işlemler sırasın da Temren Küçük ile gelini İpek Küçük arasında geçen telefon trafiği de mahkeme kararı ile yapılan dinlemeye takıldı. Kayda giren görüşmede Temren Küçük, "Evet belki de gelmişlerdir orada bir şey vardı bir disk onu istersen alıver çalışma odasında kitaplığın arasında" dedi. İpek Küçük ise kayınvalidesine, "Tamam anladım" diye yanıt verdi. Temren Küçük, telefonla yönlendirdiği gelinine hakkında arama kararı çıkartılıncaya kadar polisleri büroya sokmamasını istedi.

    Delil karartılacak uyarısı

    Dinlemeye düşen bu görüşmeden sonra İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Ankara polisini alarma geçirdi. İstanbul"dan Ankara"ya verilen bilgide, İpek Küçük"ün büroya gelerek delil karartmaya çalışacağı ve çalışma odasında bulunan CD"leri almaya çalışacağına vurgu yapılarak önlem alınması istendi. Ankara KOM Şubesi ekipleri avukatlık bürosunda arama yapmak için savcılıktan karar beklediği sırada İpek Küçük, kayınvalidesinin ofisine geldi ve anahtarı ile içeri girmeye çalıştı. İpek Küçük"ün delil karartmak için büroya geleceğini önceden öğrenen organize polisi gelini durdurdu. İpek Küçük, "Ben Temren Küçük"ün geliniyim büroya gireceğim" diyerek ısrar etti. Ancak polis ellerindeki arama kararını göstererek gelinin içeri girmesine izin vermedi.

    KAPI AÇILINCA ÇALIŞMA ODASINA DALDI

    Avukatlık bürosunun aranması için yeni karar çıktığında "delil karartma" operasyonu kaldığı yerden devam etti. İpek Küçük'ün polislerle birlikte büroya girdiği ve doğru çalışma odasına yöneldiği iddia edildi. Fakat Küçük'ün ikinci girişimi de önlem alan polislerce engellendi. Polis, kameraya çektiği ofis aramasında önce tüm odaların kilitlenmesini sağladı. Ardından her oda Cumhuriyet Savcısı ve Baro'dan gelen avukatlar eşliğinde kameraya çekilerek bir bir arandı.

    Arama sürerken İpek Küçük'ün telefonla talimat aldığı kayınvalidesine, "Henüz oraya girilmedi. Bekliyoruz. Birazdan oraya girilecek" demesine görevli polislerde tanık oldu. Arama sırası dinlemeye takılan çalışma odasına geldiğinde İpek Küçük, ani bir hamle ile çalışma masasına yöneldi. Polis, İpek Küçük'ün CD'leri almasını da engellemeyi başardı.

    Temren Küçük'ün çalışma masasının üzerinde, dinlemeye takıldığı gibi film CD'sine benzeyen dört ayrı CD bulundu. El konulan 4 CD incelenmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Kaçırılmak istenen CD'lerin içindeki bilgi ve belgeler yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkarılacak. Ergenekon soruşturmalarında "delil" olarak çok önemli belgeler film CD'lerine kamufle edilmiş halde ele geçirilmişti. Tutuklu Ergenekon sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş'ta ele geçirilen film CD'lerinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın "Kafes Eylem Planı"na ulaşılmıştı.

    BUGÜN




    Yalçın Küçük'ün gelini polise yakalandı Yorumları