PKK'lıdan Dağlıca ve Aktütün'e havadan keşif   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (12:54)   Son Mesaj: 03-13-2011 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    03-13-2011

    PKK'lıdan Dağlıca ve Aktütün'e havadan keşif

    PKK'lıdan Dağlıca ve Aktütün'e havadan keşif


    Örgütten kaçan PKK'lı Y.K., Dağlıca ve Aktütün karakollarına yönelik saldırıları, helikopterle bölgeye götürülerek havadan anlattı.

    Y.K. PKK'nın tüm saldırı noktalarını kroki çizerek gösterdi.
    Türkiye-İran sınırında yer alan Zagros Dağları'nda uzun süre faaliyet yürüttükten sonra, 2 ay önce örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı Y.K.'ye, Dağlıca ve Aktütün karakollarına yapılan saldırılar için havadan yer gösterme yapıldı.

    Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliklerce helikopterle kırsal alana götürülen Y.K., PKK'nın tüm saldırı noktalarını anlattı. Silopi'de teslim olan 21 yaşındaki 'Dilgeş' kod adlı Y.K., sınır karakollarına yönelik düzenlenen saldırıların gerçekleştirildiği noktalar, saldırı sonrası kaçış güzergâhları ve pusu noktalarına ilişkin kroki çizerek bilgi verdi.

    Y.K., Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan özel izinle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliklerce Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki Balkaya-İkiyaka Dağları ile Yüksekova kırsalındaki Dağlıca bölgesine götürüldü.

    Güvenlik tedbirlerinin alınmasından sonra çelik yelekle helikopterden indirilen Y.K., PKK'nın kış üslenmesinden çıktığı ilkbahar ayları ile kış üslenmesine gireceği sonbahar aylarında sınır karakollarına saldırıların düzenlendiği örgüte ait mevzi, pusu noktaları ve geçiş güzergahlarının yerlerini gösterdi. Daha sonra yine helikopterle önce Silopi'ye ardından karayoluyla Diyarbakır'a götürülen Y.K., Özel Yetkili Savcı tarafından yapılan sorgusunda katırlarla Irak'tan kaçak çay ve sigara getirirken örgüte katıldığını anlattı.

    'BAHARDA SALDIRI'

    Y.K. ifadesinde, Balkaya Dağı'nın Türkiye- Irak sınırında PKK'nın yoğun gözetleme faaliyeti yürüttüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: "Asker sayısı ve takviye birliklerin azaldığı anda saldırılar yapılıyor. Bu alanın sorumlusu Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan 'Koçero' kod adlı kişidir.

    Balkaya Dağı'nda 50 kişilik grup var. Buradaki mevzilerde Doçka uçaksavar havan var. Bahar aylarıyla birlikte eylemsizlik kararının kaldırılacağı ve helikopter tepesi denilen bölgede askeri birliklere saldırı yapılabileceği belirtiliyor.

    Bunun için takviye olarak 2 adet Doçka uçaksavar istendi. Koçyiğit köyü çevresi tümden mayınlandı. Eylemsizlik kararının bitimiyle birlikte buradaki askeri birliklere eylem yapılacak. Basma düzenekli ve uzaktan kumandalı mayınlarla Balkaya Dağı ve çevresi tuzaklandı.

    " Mahkemeye çıkarılan Y.K., verdiği bilgiler ve yaptığı yer göstermelerle terör örgütünün saldırı hazırlığına ilişkin tertiplenmesinin önüne geçerek örgütün çökertilmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakıldı.

    SABAH




    PKK'lıdan Dağlıca ve Aktütün'e havadan keşif Yorumları