Savcı, Erdoğan'a suikastı iddiasını sordu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-13-2011 (12:56)   Son Mesaj: 03-13-2011 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    03-13-2011

    Savcı, Erdoğan'a suikastı iddiasını sordu

    Savcı, Erdoğan'a suikastı iddiasını sordu


    Birinci Ergenekon Davası'nda savcı, Başbakanlık ve MİT’e yazı yazarak, Başbakan Erdoğan'a suikast iddiası ilgili yurtdışı irtibatları konusunda araştırma yapılıp yapılmadığının sordu, yapılmışsa sonucunun bildirilmesini istedi.

    Birinci Ergenekon Davası"nın önceki gün görülen duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Başbakanlık ve MİT"e yazı yazılarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a suikast iddiası konulu yazıda geçen yurtdışı irtibatları konusunda araştırma yapılıp yapılmadığının sorulmasını, yapılmışsa sonucunun bildirilmesini istedi.
    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmada savcı Pekgüzel, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin görüşünü açıkladı. Bir kısım sanıkların taleplerinde belirttikleri cezaevindeki koğuşlarının değiştirilmesine ilişkin barınma konularının Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanuna göre yapıldığını ifade eden Pekgüzel, bu konunun mahkemenin görev alanına girmediğini kaydetti.

    Bulgaristan"daki albayı sorun

    Avukat Vural Ergül"ün talebi üzerine, Alparslan Arslan"ın ev ve avukatlık bürosu aramalarında varsa kamera kaydı görüntülerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü"nden istenmesini talep eden Pekgüzel, sanık Mehmet Zekeriya Öztürk"ün talepleri üzerine de Başbakanlık ve MİT"e yazı yazılarak, Başbakan Erdoğan"a suikast iddiası konulu yazıda geçen yurtdışı irtibatları konusunda araştırma yapılıp yapılmadığının sorulmasını, yapılmışsa sonucunun bildirilmesini istedi.

    Pekgüzel, Genelkurmay, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT ve Dışişleri Bakanlığı"na yazı yazılarak, Başbakan Erdoğan"a suikast konulu aynı yazıda geçen Bulgaristan"da yaşayan albay konusunda bir bilgi bulunup bulunmadığının sorulmasını talep etti.

    Mahkeme heyeti, sanık ve avukatların taleplerinin celse arası değerlendirilmesine karar verdi. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Nisan"a erteledi.

    Arslan"ın telefonundaki adresler

    Bu arada, mahkeme heyetinin Alparslan Arslan"ın Motorola marka cep telefonunda bulunan e-mail adreslerinin hangi tarihlerde yüklendiği hususunda yapılmasını kararlaştırdığı bilirkişi incelemesi sonuçlandı. Yapılan incelemede uzun süre kullanılmadığı değerlendirilen cep telefonunun donanım olarak bilgisayara tanıtılamadığı için istenilen incelemenin yapılamadığı bildirildi.

    TARAF




    Savcı, Erdoğan'a suikastı iddiasını sordu Yorumları