Aday adayı sayısında AK Parti rekora koşuyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (12:38)   Son Mesaj: 03-13-2011 (12:38)    Cevap: 0    Gösterim: 695  

    03-13-2011

    Aday adayı sayısında AK Parti rekora koşuyor

    Aday adayı sayısında AK Parti rekora koşuyor


    AK Parti’ye milletvekilliği aday adaylığı için şu ana kadar yapılan başvuru 5 bine ulaştı. Başvuruların 600’ü engelli vatandaşlardan geldi. AK Parti aday adayı sayısının 10 bine ulaşması bekleniyor.

    Yakup Bulut'un haberi
    AK Parti"de milletvekilliği aday adayı başvuruların bitmesine 2 gün kala, bugüne kadar bir siyasi partiye yapılan en fazla başvuruyu aldı. 2007"deki genel seçimlerde 3904 milletvekili aday adayının başvurduğu AK Parti, 12 Haziran seçimleri öncesinde kendi rekorunu da kırmış oldu. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi verilerine göre, dün itibarıyla yaklaşık 5 bin vatandaş aday adaylığı başvurusu yaptı. Aday profili içinde engelli aday adayları ön plana çıktı. Halen TBMM"de görev yapan tek engelli olan görme engelli AK Parti milletvekili Lokman Ayva ile birlikte AK Parti"ye başvuran engelli sayısının 600"ü aştığı ifade edildi. Aday adaylarından alınan 3 bin TL başvuru ücreti ise, Başbakan Erdoğan"ın özel talimatıyla engelli aday adaylarından hiç alınmadı.

    ŞENTÜRK: ÖZGÜVENİMİZ ARTTI

    AK Parti"den siyaset düşünen görme engelli sanatçı Metin Şentürk, "Bugüne kadar engellilere bu kadar hassas yaklaşan bir Başbakan olmadı. Engelliler bu hassasiyetin karşılığında özgüven kazandı" dedi. AK Parti"nin başvuru süresi yarın 17:00"de sona erecek. Başvuruların 10 bini bulması bekleniyor.

    Gönül TBMM"ye veda ediyor

    Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan"ın, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek izin istediği öğrenildi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ve Amasya Milletvekili Akif Gülle"nin de aday olmayacağı konuşuluyor.

    SEÇİM PANOSU

    Yerel yönetim uzmanı Kaya da Meclis"i istiyor

    Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya"nında, AK Parti"den milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiği öğrenildi. Üç dönem Pendik Belediye Başkanlığı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı yapan Kaya, bunun yanı sıra Başbakan Erdoğan"ın yerel yönetimler danışmanlığını da yapmıştı. Belediyeler kanunundaki değişikliği hazırlayan isimler arasında yer alan ve AB yerel yönetimler mevzuatı uzmanı olarak bilinen Kaya"nın, İstanbul 1. Bölge"den milletvekili adayı gösterilmesi bekleniyor. - HABER MERKEZİ

    Mecliste bir Roman olsun

    ""Balık Ayhan"" olarak tanınan Roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı"nın AK Parti"den milletvekili aday adayı olduğu açıklandı. İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı yaptığı yazılı açıklamada, federasyona bağlı 27 derneğin genel isteği ile Küçükboyacı"nın, TBMM"de Romanlar"ı temsil edebilmek amacıyla aday adayı olduğunu bildirdi. Bu adaylık başvurusunun Roman açılımının devamı olduğunu belirten Makaracı, Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar sadece seçme hakkını kullanan Romanlar"ın bundan sonra seçilme hakkını da kullanacaklarına işaret etti. TBMM"de bir Roman temsilcinin olması gerektiğine inandıklarını belirten Semih Makaracı, açıklamasında ""Ne olursa olsun, Meclis"te de bir Roman olsun"" görüşünü ifade etti.

    Sekreter vekiline rakip oluyor

    - 12 Haziran genel seçimleri yaklaşırken ilginç aday adayları da ortaya çıkmaya başladı. Bakanların ve ünlülerin fizik tedavi doktoru, ünlü bel fıtığı uzmanı Dr. Kürşat Özdemir Ak Parti"den aday adayı olurken, Ak Parti İstanbul Milletvekili Alaaddin Büyükkaya"nın sekreteri Saliha Gönen de vekiline rakip çıkarak aday oldu.

    - AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömür Kabak, AK Parti"den milletvekilliği aday adaylığına başvurdu. Müracaat dosyasını, İl Başkanı Ömer Cihat Akay"a teslim etti. Akay da Kabak"a hayırlı olsun dileğinde bulundu.

    - Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Sıddık Topaloğlu, AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Topaloğlu, 29 Mart yerel seçimlerinde de AK Parti"den Karabağlar belediye başkan adayıydı.

    - Kamu-Sen eski Balıkesir İl Başkanı Hüseyin Yurdakul, AK Parti"den milletvekilli aday adayı olacak. Üniversite yıllarında merhum Alparslan Türkeş"in yakın korumalığını da yapan Yurdakul, 14 Mart 2011 Pazartesi günü resmi müracaatını, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı"na yapacağını söyledi.

    - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Er, görevinden istifa ettiğini ederek AK PArti"den aday adayı oldu.

    - DSP"de, 12 Haziran"da yapılacak milletvekili seçimlerinde adayların merkez yoklaması ile belirleneceği bildirildi.

    - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevinden önceki gün istifa eden Ali Arıduru, AK Parti Sakarya Teşkilatı"ndan milletvekili aday adaylık başvurusunda bulundu.

    STAR GAZETESİ




    Aday adayı sayısında AK Parti rekora koşuyor Yorumları