Depremin ardından ilk uçak Türkiye’de   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (00:57)   Son Mesaj: 03-13-2011 (00:57)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    03-13-2011

    Depremin ardından ilk uçak Türkiye’de

    Depremin ardından ilk uçak Türkiye’de


    Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından ilk uçak Türkiye’ye geldi.

    Ülkede ulaşım konusunda büyük kaos yaşandığını belirten yolculardan Sertaç Varol, yaklaşık 1 saatlik mesafedeki havalimanına 8 saatte ulaştığını aktardı.

    Türk Hava Yolları"na (THY) ait TK 051 sefer sayılı 330 kişilik uçak 100 yolcusuyla saat 21.22"de Atatürk Havalimanı"na geldi. Çoğunluğu turistlik ziyaret için İstanbul"a gelen Japonlar depremi soğukkanlılıkla karşıladıklarını ifade ettiler.

    Gelen yolculardan Sertaç Vural, şehirde büyük bir kaos olduğunu belirtti.

    Vural, "Yer altı tren seferleri durunca Japonya"da her şey durdu. Bir saatlik mesafede bulunan havalimanına gitmek için 12 saat önce yola çıktım. Sabah 03.00"dan 06.00"a kadar taksi bulamadım. 5 saatte havalimanına geldim. 330 kişilik uçak yaklaşık 120 yolcuyla Türkiye"ye geldi." dedi.

    Bir arkadaşının 6 saatlik yolculuğun ardından havalimanına ulaştığını aktaran Vural, "Arkadaşlarım yaklaşık bin lira taksiciye ödemişler. Ülkede herkes gideceği yere yürüyerek ya da bisikletle gidiyor." ifadelerini kullandı.

    Japonya"da deprem olduğunu öğrenince ağabeyi için endişe duyduğunu dile getiren Sertaç Varol"un kardeşi Serdar Varol da, ağabeyinin sesini duyana kadar evde herkesin bitkin vaziyette olduğunu anlattı.

    Deprem sırasında hızlı trende olduğunu belirten Masamoto Kunişi ise, binaların çok şiddetli sallandığını aktardı.




    Depremin ardından ilk uçak Türkiye’de Yorumları