İstanbul'dan Erzurum'a hızlı tren   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-12-2011 (22:38)   Son Mesaj: 03-12-2011 (22:38)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    03-12-2011

    İstanbul'dan Erzurum'a hızlı tren

    İstanbul'dan Erzurum'a hızlı tren


    Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Erzurum'un 93. kurtuluş yıldönümü törenlerine katıldı. Erdoğan, konuşmasına Japonya'daki depreme değindi sonra hükümetin yeni hedeflerini anlatmaya başladı.

    Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Erzurumun 93. Kurtuluş Yıldönümü törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, konuşmasına Japonya'daki depremi hatırlatarak girdi ve Erzurum'un depremi iyi bildiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin Japonya'ya yardım için her türlü hazırlığı yaptığını yapılacak bir yardım çağrısına hemen koşacağını söyledi.
    Başbakan Erdoğan daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşına değindi ve O İstiklal Marşı'nın hangi şartlar altında yazıldığını anlattı.

    Başbakan Erdoğan, Kurtuluş savaşında Türk askerinin cepheye gidebilmek için günlerce yollarda kaldığını dile getirdi ve "Yol yoksa zafer yoktur, Yol yoksa medeniyet yoktur" dedi. Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nda yaşananlardan kendilerine önemli dersler çıkardıklarını bunun için önceliği yola verdiklerini, üç Yye önem verdiklerini, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar...

    Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak , savunma sanayinde dünyadaki en güçlü 100 ülkeden biri içine girdiğini, uçak, helikopter, uydu, insansız uçak, savaş gemisine kadar savunma sanayindeki tüm alanlarda yerli üretime yöneldiklerini ilk Türk uydusunu 2012 yılında uzaya göndereceklerini söyledi.





    İstanbul'dan Erzurum'a hızlı tren Yorumları