Devlet Bahçeli'nin Ortadoğu endişesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-12-2011 (22:36)   Son Mesaj: 03-12-2011 (22:36)    Cevap: 0    Gösterim: 677  

    03-12-2011

    Devlet Bahçeli'nin Ortadoğu endişesi

    Devlet Bahçeli'nin Ortadoğu endişesi


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ortadoğu'da yaşanan olayların Türkiye'ye de bulaşması tehlikesinde hissedilir derecede artış görüldüğünü iddia etti.

    Bahçeli İzmir programı kapsamında Selçuk'tan Gaziemir ve Karabağlar ilçelerine geçti. Üçyol Meydanı'ndaki MHP Karabağlar İlçe Başkanlığı binası önünde halka seslenen Bahçeli, hükümetin referandum öncesi 12 Eylül'ün hesabını soracaklarını söylediğini ancak referandum sonrası söylenenlerin unutulduğunu, sadece Anayasa Mahkemesi üye sayısının, HSYK'nın yapısının değiştirildiğini, Sayıştay ve Danıştay'da da yeni atamalarla AK Parti'ye yakın yeni bir yargı sistemi kurulmaya çalışıldığını savundu.
    Seçim öncesi hükümetin ''sadaka ekonomisi'' uyguladığını ileri süren Bahçeli, yoksulluğun sömürülmemesi için MHP olarak ''Hilal Kart'' uygulamasını öngördüklerini kaydetti.

    Bu sistemle yoksul ve işsizlerin cebinde harcama yapabilecekleri bir Hilal Kart'ın bulunacağını ifade eden Bahçeli, hedeflerinin yüzde 40 ile iktidara gelmek olduğunu söyledi.

    Bahçeli daha sonra MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe katıldı.

    Yemekte yaptığı konuşmada Ortadoğu'da yaşanan olaylar ve Türkiye'nin kırılganlıklarına dikkati çeken Bahçeli, Türkiye'nin bu haliyle ''fırtınalı havada yol alan, kaptanı yorulmuş, pusulası bozulmuş bir gemiye benzediğini'' savundu.

    -''KARANLIK EL'' -

    Karanlık bir elin Türkiye'deki siyaseti yakın coğrafyadaki gelişmelere göre yeniden şekillendirmeye çalıştığını, özel hayatın dokunulmazlığının telefon dinlemeleriyle ihlal edildiğini, muhalif ses ve şahsiyetlerin sindirildiğini savunan Bahçeli, seçime gidilen süreçte iç siyasi tartışmaların seyri ve tansiyonunun giderek yükseleceğini, iktidar partisinin gerilim stratejisinin farklı enstrümanlarının kamuoyuna servis edileceğini ileri sürdü. Bunun ekonomik karar ve beklentilere olumsuz etkisi olacağını kaydeden Bahçeli, Nevruz'u takip eden günlerde bölücü çevrelerin eylemlerini fütursuzca sergilemelerinin sürpriz olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

    Yine gelecek dönemde yargı-hükümet kavgalarının yoğunlaşacağını, Anayasa tartışmalarında ''değiştirilmesi teklif edilemez maddelerin'' odak noktası yapılacağını savunan Bahçeli, seçim döneminde iktidar partisinin AB ve diğer çevrelerle kontrollü gerginlik içinde olacağını iddia etti.

    Bahçeli, ''Ortadoğu'da yaşananların doğrudan ya da dolaylı olarak ülkemize bulaşma tehlikesinde hissedilir derecede artış vardır. Türkiye'nin toplumsal, siyasal ve ekonomik istikrarı, insanın mutluluğu için yüksek gerilim hattından mutlaka kurtulunması gerekir'' dedi.

    Ekonomide özellikle cari açığın önemli risk yarattığını, ekonomik büyüme modelinin reforma tabi tutulması gerektiğini belirten Bahçeli, hükümet olmaları halinde uygulayacakları ekonomik program ve hedeflenen konularla ilgili bilgi verdi.




    Devlet Bahçeli'nin Ortadoğu endişesi Yorumları