Almanya'da Türkler'e ait bina yakıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-12-2011 (18:54)   Son Mesaj: 03-12-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    03-12-2011

    Almanya'da Türkler'e ait bina yakıldı

    Almanya'da Türkler'e ait bina yakıldı


    Almanya'nın başkenti Berlin'de Türklerin oturduğu binada yangın çıktı. Çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Yangının çıkış sebebinin ilk bulgulara göre kundaklama olduğu belirlendi.

    3 Türk vatandaşının yaralandığı yangının çıkış sebebinin ilk bulgulara göre kundaklama olduğu belirlendi.
    Berlin'in Neukölln semtindeki Türk, Boşnak, Bulgar ve Romen vatandaşlarının oturduğu bir binada çıkan yangında aralarında 10 günlük bir bebeğin de bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti. Aralarında 3 Türk vatandaşının da bulunduğu 18 kişi yaralandı. TSİ 07.00 sıralarında başlayan yangın itfaiyenin çalışmalarıyla 1 saat içinde söndürülürken, yangının çıkış sebebinin ilk bulgulara göre kundaklama olduğu ancak kesin sonucun yapılan testlerden sonra açıklanacağı bildirildi.

    Polis Sözcüsü Miriam Tauchmann yaptığı açıklamada, "Maalesef 3 kişi hayatını kaybetti. 1 kadın, 1 küçük bebek ve apartmandan atlayan bir kişi hayatını kaybetti. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Binadaki herkes tahliye edildi ve 18 yaralı var" dedi. Sözcü Tauchmann daha sonra İHA'ya yaptığı açıklamadaysa ilk bulgulara göre olayın kundaklama olduğunu söyledi.

    İtfaiye Sözcüsü Jens-Peter Wilke de yaptığı açıklamada "Yangınla ilgili birçok telefon aldık ve olay yerine geldiğimizde yardım çığlıklarını duyduk. Hava yastığı kuracağımız sırada bir kişi kendisini aşağı attı ve hayatını kaybetti. Ama düşme nedeniyle mi yoksa yangından mı hayatını kaybettiği, bilmiyoruz. Bir bebek ve 1 kadını ölü bulduk. Evde oturanlar arasında Türk, Boşnak ve Bulgarlar bulunuyor. Ölenlerin kimliği henüz belli olmadı. Saat 6'da bize haber gelir gelmez 4 araç ve 60 kişiyle birlikte olay yerine geldik" dedi.

    Apartmanda oturan Türklerden Bülent Kazan, "Ben gelen sesler üzerine uyandım. Zemin katta oturduğum halde evin bir camında alevlerin olduğunu gördüm, bunun üzerine diğer camdan dışarı çıktım. 2. Kattaki bir kişi camdan atlamaya çalıştı. Ben engel oldum ve itfaiyenin gelmesini beklemesini söyledim. İtfaiye geldi ve elinden geleni yaptı. Yalnız ölen kişiler yangının şiddetli olduğu giriş katta oturuyorlardı ve kaçacak yerleri yoktu. Benim de yapacak bir şeyim yoktu. Neukölln için büyük üzücü bir olay" diye konuştu.

    Oğlunun hayatını itfaiyenin kurduğu hava yastığı sayesinde kurtardığını söyleyen Esma Peri Çeçen, "Benim oğlum 3. kattaydı. Bize telefon açtı ve yardım istedi bizden. Biz geldik ama oğlum hala içerideydi. Sonra itfaiye hava yastığını şişirdi, oğlum kendini hava yastığına attı ve öyle kurtuldu" dedi.









    Almanya'da Türkler'e ait bina yakıldı Yorumları