Arınç: 8 yılda atanan öğretmen 50 yıla bedel   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-12-2011 (17:36)   Son Mesaj: 03-12-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    03-12-2011

    Arınç: 8 yılda atanan öğretmen 50 yıla bedel

    Arınç: 8 yılda atanan öğretmen 50 yıla bedel


    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, son 8 yılda 200 binden fazla öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini, bu rakamın son 50 yılda atanan öğretmen sayısının 3 katı olduğunu söyledi.

    Arınç, 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi ve 300 öğrenci kapasiteli yurdun açılışında yaptığı konuşmada, okulun 5 milyon liranın üzerinde bir rakama malolduğunu belirtti. Geleceğin güvencesi olan gençlerin yetişmesi için çalıştıklarını, gençlerin müspet ilmin ışığında çok güzel bir eğitimle yetiştirilmesi halinde hem Türkiye'yi hem de bütün dünyayı ışıklandıracak insanlar olacağını vurgulayan Arınç, geçmişteki gibi 50-60 kişilik sınıflar yerine artık 25-30 kişilik dersliklerde eğitim verildiğini, okulların pırıl pırıl hale geldiğini kaydetti.
    Eskiden eğitime bu kadar önem verilmediğini belirten Arınç, şöyle konuştu:

    ''Yıllarca Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi en alt sıralarda gezerdi ama son 8 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi bütün bütçelerin önünde birinci sıradadır. Hem devletimizin bu işe özel önem vermesi hem de hayırseverlerimizin 'Eğitime yüzde yüz destek kampanyasıyla'' bütün Türkiye'ye binlerce derslik kazandırdık. Eğitimde büyük bir devrimi başardık. Bu bir reformdur. Çok şükür okullarımız var. Binlerce öğretmenimiz var. 8 yılda ataması yapılan 237 bin öğretmenimiz oldu. Her atama 25-30 bin kişiyle gerçekleşiyor. Henüz atama bekleyen öğretmenlerimiz var. İnşallah onların da atamalarını kısa sürede gerçekleştireceğiz. Son 8 yılda atanan bu 200 binden fazla öğretmenimiz son 50 yılda atananlardan 3 kat daha fazladır. Eğitime önem veriyoruz. Çocuklarımıza ders kitaplarıyla, bilgisayar laboratuvarlarıyla destek oluyoruz.''

    Hükümete, devlete düşen görevin, gençlere en iyi eğitimi verip, onları hayata hazırlamak olduğunun altını çizen Arınç ,şöyle devam etti:

    ''Onlara en iyi eğitimleri vermek, hayata hazırlamak, en iyi iş imkanlarını vermek ve Türkiye'yi çağ atlayan ülke haline getirmek azmiyle çalışıyoruz. Eğitime çok önem vereceğiz. Çocuklarımız iyi ve kötüyü, doğruyu ve yanlışı, haklı veya kötü olanı, bugün dünyayı ayağa kaldıran en son teknolojik imkanları çok iyi kullanacaklar. Geçmişte olanlar artık dünyada terk edildi. Yeni bir nesil var, müspet ilimler olacak. Elbette ahlakıyla, maneviyatıyla çocuklarımızı memleketine bağlı, anne babasına saygılı, vatanını, bayrağını, milletini, milliyetini her şeyin üstünde tutan gençler olarak yetiştireceğiz. Onlar haydutluğu, eşkıyalığı değil, hep güzel işleri yapacaklar, örnek olacaklar, biz de onlarla iftihar edeceğiz.''

    -DİĞER KONUŞMALAR-

    Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Akhisar'ın, Manisa'nın en büyük ilçesi olduğunu, her türlü sektörde büyük yatırım yaptıklarını, önümüzdeki günlerde Soma-Kırkağaç-Akhisar-Gölmarmara-Salihli yolunu duble yol olarak bitireceklerini söyledi.

    Akhisar Organize Sanayi Bölgesinin büyük bir atılıma imza attığını dile getiren Vali Güvenç, Yıldız Entegre Sunta Sanayisi'nin 400 kişi istihdam kapasiteli bir işletmenin 80 milyon avroluk yatırımını burada yapacağını ve Nisan ayında buranın hizmete açılacağını belirtti. Vali Güvenç, yakın bir sürede Akhisar Stadı'nı yıkarak UEFA standartlarına uygun yeni bir stat inşa edeceklerini kaydetti.

    Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ise 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi ve 300 öğrencilik yurdun bir buçuk yılda tamamlandığını, buranın 5 milyon 267 bin liraya malolduğunu söyledi.

    Ersoy, Manisa'da 2002 yılında 5 anaokulu varken şu anda bu sayının 37'ye, 87 olan ortaöğretim kurumu sayısının 145'e, 10 bin olan öğretmen sayısının ise 13 bin 773'e yükseldiğini kaydetti.

    Konuşmaların ardından Bakan Arınç ve beraberindekiler, okulun ve yurdun açılış kurdelesini kestiler. Okulu gezen Arınç, öğrencilere kitap dağıttı.




    Arınç: 8 yılda atanan öğretmen 50 yıla bedel Yorumları