Hüseyin Çelik: Bedelli askerliğe karşı değilim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-12-2011 (18:37)   Son Mesaj: 03-12-2011 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    03-12-2011

    Hüseyin Çelik: Bedelli askerliğe karşı değilim

    Hüseyin Çelik: Bedelli askerliğe karşı değilim


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Ben, bedelli askerlik isteyenlere karşı değilim ve onlara saygı duyuyorum." dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Gazeteci olduğu iddia edilen bir hanımefendi, bu tür taciz iddialarını CHP'ye yönelik ortaya atıyor. Fakat, bu arada biz AK Parti'liler de bu pisliğin içine çekilmek isteniyoruz. Kimse haksız yere şaibe altında bırakılmamalı'' dedi.
    Çelik, bazı açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin ''belden aşağı siyaset yapmadığını'' belirterek, gündemdeki taciz iddalarının, gazeteci olduğunu söyleyen bir kadının ortaya attığını söyledi. Çelik, şunları kaydetti:

    ''Biz AK Parti olarak halkın istediği yönde ve amaçlarına ulaşma yolunda siyaset yapıyoruz. AK Parti, belden aşağı siyaset yapmıyor ve bu işlerle ilgilenmiyor. Bu konular CHP'yi ilgilendiriyor. Gazeteci olduğu iddia edilen bir hanımefendi, bu tür taciz iddialarını CHP'ye yönelik ortaya atıyor. Fakat, bu arada Biz AK Parti'liler de bu pisliğin içine çekilmek isteniyoruz. Kimse haksız yere şaibe altında bırakılmamalı. Ahlak kuralları dünyanın her yerinde aynı. Kim ne iş yaparsa yapsın ilgilenmiyor, önemli işler yapmaya devam ediyoruz.''

    Bedelli askerlik konusuna da değinen Çelik, ''Ben, bedelli askerlik isteyenlere karşı değilim ve onlara saygı duyuyorum. Kendim de 33 yaşına geldiğimde bedelli olarak vatani görevimi yerine getirdim. Bu durumda bedelli askerlik isteyenlerin de kendilerine göre çok sayıda haklı sebebepleri var. Türkiye'de profesyonel askerlik sistemi ile ilgili çalışmalar yapıldı ve geçtiğimiz günlere bununla ilgili kararlar alındı'' diye konuştu.

    -''7 BÖLGE BİR BÜTÜNÜZ''-

    Çelik, programı çerçevesinde, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığını ziyaretinin ardından, Kızılpınar beldesine geçerek futbol sahası ve kültür merkezi açılışlarına katıldı.

    Kızılpınar beldesinde yeni faaliyete başlayacak olan Kızılpınar Vanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışını da gerçekleştiren Çelik, yaptığı konuşmada Türkiye'nin 7 bölgesinin bir bütün olduğunu ifade etti.

    ''Hepimizin ortak paydası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ferdi olmak. Türkiye'nin 7 bölgesi ve buralarda yaşayan her dilden, her ırktan ve her inançtan insanımızla bir bütünüz'' diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Şu anda Çerkezköy ve Kızılpınar beldesindeyiz. Burada, 81 vilayetten insanımız var. Dernekler ve hemşehricilik Türkiye'nin sosyolojik bir gerçeğidir. İnsanlar birbirini sever ve saygı duyarsa sorun olmaz. Dernekler, acımızı bal eylemek için kurulmuştur. İnsan ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede ve eşit haklarla yardımcı olmalı. Kimse nerede doğacağını tercih etme şansına sahip değil. Biz, asırlardır acıyı tatlıyı bu topraklarda birlikte yaşıyoruz. Eskiden devlet millete yukardan bakardı. Devlet, millete hizmet etmek ve onları mutlu etmek için vardır. Tekirdağ'a iktidarımız çok büyük hizmetler verdi.''

    Çelik, Tekirdağ'da partisince düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları'' toplantısına da katıldı.




    Hüseyin Çelik: Bedelli askerliğe karşı değilim Yorumları