KPSS mağdurlarından 'eşekli'protesto   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-12-2011 (16:04)   Son Mesaj: 03-12-2011 (16:04)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    03-12-2011

    KPSS mağdurlarından 'eşekli'protesto

    KPSS mağdurlarından 'eşekli'protesto


    Mersin'de kendilerini 'KPSS mağdurları' olarak adlandıran bir grup, kentin en işlek caddesinde eşekli protesto gösterisi yaptı.

    Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde bir araya gelen göstericiler 'İşsiz Öğretmenler Atama Bekliyor' yazılı pankart açarak, 'Öğretmenler işsiz okullar öğretmensiz' şeklinde slogan attı. Alana pikap kasasında getirdikleri eşeğin boynuna üniversite diploması, sırtına da KPSS çalışma kitapçıkları asan göstericiler, eylemlerini çevrede toplanan meraklı vatandaşların şaşkın bakışları altında sürdürdü.
    Annelerin de çocuklarına destek verdiği eylemde konuşan Kaysel Ergün, aylardır eylemler düzenleyip seslerini duyurmaya çalıştıklarını anlattı. Kimseden iş dilemedikleri gibi kimseden de torpil beklemediklerinin altını çizen Ergün, "Biz diyoruz ki; çalınan, gasp edilen emeğimizi, hakkımızı bize iade edin. Ortada bir cenaze vardır ve bunu kaldırmak da yetkililerin boynunun borcudur" dedi.

    Geride bıraktığımız Şubat ayında Türkiye genelinde yaklaşık 9 bin öğretmenin emekli olduğunu hatırlatan Ergün, yüz binlerce öğretmeninse sadece 2 ay çalışıp görevlerini bırakmak zorunda kaldığını belirterek, ülke genelindeki ücretli öğretmen sayısınınsa 77 bin olduğuna işaret etti. Mersin'e KPSS yüzünden 21 öğretmenin intihar ettiğini öne süren Ergün, sorun çözülmedikçe intihar vakalarının da süreceğini kaydetti.

    Ergün, "Biz diyoruz ki; bir yıl boyunca varımızı yoğumuzu ortaya koyduk, emek verdik. Tabiri caizse eşek gibi çalıştık ama buna rağmen biz değil, hak etmeyenler atandı. Eşek gibi çalıştık ama hakkımızı alamadık. Ancak hakkımızın yenmesine de sessiz kalmayacağız. Hakkımız bize iade edilinceye kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

    Açıklamanın ardından göstericiler bir süre slogan atıp içinde talep ve isteklerini içeren mektupları da caddede dağıttıktan sonra olaysız bir şekilde eylemlerine son verdi.







    KPSS mağdurlarından 'eşekli'protesto Yorumları