Saadet'in ilk vaadi: İşçiye yüzde 50 zam   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-12-2011 (15:37)   Son Mesaj: 03-12-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    03-12-2011

    Saadet'in ilk vaadi: İşçiye yüzde 50 zam

    Saadet'in ilk vaadi: İşçiye yüzde 50 zam


    Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidar olmaları halinde, işçiye, memura, emekliye ve tüm emekçilere en az yüzde 50 zam verileceğini söyledi.

    Saadet Partisi, seçim startını genel idare kurulu üyeleri, il başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katılımı ile Büyük Anadolu Otel'de verdi.
    Kamalak, buradaki konuşmasına hayatını kaybeden eski liderleri Necmettin Erbakan'ı anarak başladı. Milli Görüş'ün değişik partilerle, dönem dönem Türkiye'de iktidar olduğunu hatırlatan Kamalak, Milli Görüş kadrolarının iktidara geldiği her dönem büyük hizmetlere imza attığını savundu. Bu kadroların daha büyük hizmetler yapmasının önünün defalarca kesildiğini öne süren Kamalak, ''Milli Görüş, mutlaka ama mutlaka Allah'ın izniyle tek başına iktidara gelecektir. Unutmayınız ki 28 Şubat sürecinde kapatılan Milli Görüş'ün oy oranı yüzde 36'ydı. Hocamızın dediği gibi bahar çiçekle başlar'' diye konuştu.

    Kamalak, Erbakan'ın hedeflediği ''Yeniden Büyük Türkiye'', ''Yaşanılabilir Bir Türkiye'' ve ''Yaşanılabilir Bir Dünya'' için ''Adil Düzen''in mutlaka kurulacağını, bunun için Milli Görüş üyelerine büyük görevler düştüğünü kaydetti.

    Türkiye'nin son yıllarda üretim yapamadığını, her geçen gün borçlandığını öne süren Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bankalarımızın yüzde 40'ı yabancıların eline geçmiştir. Böylece uluslararası dev şirketler gümrük duvarlarını vergisiz biçimde aşarak ticari hayatımızın çok büyük bir bölümünü kontrol eder hale gelmiştir. Türk ekonomisi üretken olmaktan çıkmış, bütünüyle tüketim ekonomisine dönüştürülmüştür. Dünyanın en kalabalık ordularından birine sahibiz. Ordu bizim, asker bizim, ne yazık ki elindeki silahlar yabancı, altındaki tank yabancı, kullandığı jet yabancı. Bütün bunları Türkiye yapamaz mı? Elbette yapabilir.

    Hocamızın 1954 yılında temelini attığı ve 1964 yılına kadar idaresinde bulunduğu Pancar Motor Fabrikası şu ana kadar 600 bin civarında motor üretmiştir. Bunun 150 bin adedini 27 ülkeye ihraç etmişiz. Milli Görüş'ün yolu kesilmeseydi, aynı başarı diğer alanlarda da gösterilirdi.

    'Ağır Sanayi, milli sanayi, yerli sanayi' diye çırpınan, 'kendi uçağımızı kendimiz yapalım, kendi tankımızı kendimiz imal edelim, kendi savunma sanayimizi kendimiz kuralım' diye feryat eden başka partiye rastladınız mı? Sonuçta, Türkiye geri bırakıldı, işsizlik yüzde 20'leri buldu, yüzbinlerce gencimiz işsiz kaldı, yüce milletimiz borca mahkum edildi. Ülkemiz emperyalizmin açık pazarı haline getirildi.''

    Kamalak, Türkiye'de gelir dağılımında büyük adaletsizlik olduğunu da ileri sürerek, ''Forbes dergisini şaşırtan araştırmaya göre Türkiye'deki dolar milyarderlerinin sayısı 2009'da 13 iken 2011 yılında 39'a yükselmiştir. Servet düşmanı değiliz ama bu da büyük gelir adaletsizliğini gözler önüne seriyor'' ifadelerini kullandı.

    -SAADET PARTİSİNİN SEÇİM VAATLERİ-

    Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin seçim vaatlerini de şöyle sıraladı:

    ''İktidarımız döneminde işçiye, memura, emekliye ve tüm emekçilere en az yüzde 50 zam verilecek. Doğumundan ölümüne kadar herkes sigortalı sayılacak, nüfus cüzdanları aynı zamanda sağlık karnesi olarak kullanılacak. Üniversite harçları kaldırılacaktır. Gelir dağılımında adalet sağlanacak.

    Halkımızla barışık yeni bir anayasa yapacağız. Mevcut anayasa bir darbe ve vesayet anayasasıdır. Milletimizin bu anayasadan kurtulması gerekir.''

    Daha sonra Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Bu sırada birçok partilinin gözyaşına hakim olamadığı görüldü.




    Saadet'in ilk vaadi: İşçiye yüzde 50 zam Yorumları