Muş'ta 10 yıllık kan davası sona erdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-12-2011 (15:08)   Son Mesaj: 03-12-2011 (15:08)    Cevap: 0    Gösterim: 548  

    03-12-2011

    Muş'ta 10 yıllık kan davası sona erdi

    Muş'ta 10 yıllık kan davası sona erdi


    Tan ve Sönmez aileleri arasında 10 yıl önce yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından başlayan kan davasının sona ermesinin ardından Güzeltepe Merkez Camisi'nde tören düzenlendi.


    Muş'ta, 10 yıldır aralarında kan davası bulunan Tan ve Sönmez aileleri düzenlenen törenle barıştırıldı.
    Barış törenine Vali Ali Çınar, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, diğer yetkililerle Tan ve Sönmez aileleri üyeleri katıldı.

    Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından konuşan Muş Müftü Vekili Mehmet Koç, barışın önemine değinirken, Vali Ali Çınar ise, barışta emeği geçenlere teşekkür etti.

    Tan ve Sönmez ailesini de tebrik eden Vali Çınar, şunları kaydetti:

    ''Biz ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Eğer huzuru, birliği, bütünlüğü sağlarsak bunun üzerine biz her alandaki gelişmişliğimizi daha hızlı gerçekleştirebiliriz. Bugün çevremize baktığımızda kendi içerisinde huzurlu olan ailelerin mutlu olduğunu, huzurlu olan köylerin geliştiğini, şehirlerin ekonomik, kültürel, sosyal gelişmelerde hızla ilerlediğini görüyoruz. Dolayısıyla huzurlu olan ülkelerin de dünyada gelişmiş ülkeler arasında girdiğini görüyoruz.''

    Konuşmasında Ortadoğu ülkelerini de örnek gösteren Vali Çınar, ''Bugün Filistin, Irak, Afganistan gibi ülkelerde sıkıntılar görüyoruz. Çünkü oradaki insanlar birbiriyle kavga ediyorlar. Birileri de gelip o kavgayı ayıracağım diye o ülkedeki insanlar başka türlü acılar çekiyorlar. Bunların farkında olarak biz birlik içerisinde olalım'' diye konuştu.

    Daha sonra Tan ve Sönmez ailelerinin fertleri Kuran-ı Kerim'in altından geçtikten sonra birbirlerine sarılarak barıştılar.

    10 yıl önce Tan ve Sönmez aileleri arasında şeker pancarı teslim kuyruğu yüzünden kavga çıkmış, çıkan kavgada Hamza Sönmez (20) hayatını kaybetmişti.




    Muş'ta 10 yıllık kan davası sona erdi Yorumları