Şener seçim ittifakının adresini açıkladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-12-2011 (14:38)   Son Mesaj: 03-12-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 659  

    03-12-2011

    Şener seçim ittifakının adresini açıkladı

    Şener seçim ittifakının adresini açıkladı


    Sağ partilerle yaptığı ittifak görüşmeleri hakkında bilgi verenTürkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener sağda yapılacak olası bir birleşmenin hangi partinin çatısı altında olacağını da açıkladı. Erdoğan'a yüklendi.

    Zeki Dursun / Konya

    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener Konya Selçuk otelde basın mensupları kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener 2011 seçimleri öncesi Türkiye Partisi"nin seçim çalışmaları, iktidar partisinin ekonomide sürdürdüğü çalışmalar ve gündemi sıkça rahatsız eden kaset skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu.
    ŞAHSİ FANTAAZİLER ÜLKEYİ YORMAKTA

    Türkiye il partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener; Türkiye önemli bir dönemden geçmektedir, ülke gündeminde şu anda siyaset ve seçimlere yönelik çalışmalar var.

    Bugün orta doğuda zor bir coğrafyada zor bir dönemden geçmekteyiz. Siyasetin ortaya koyduğu politikalar Türkiye"nin sıkıntılarını çözebilecek güçte değildir.

    Mevcut siyaset şahsi sıkıntıları ve fantezileri ile ülkeyi yormaktadır. İktidarın peşine muhalefet de düşmüş ve kendi sıkıntıları ile ülkeyi yormuşlardır.12 Haziranda bu dönem sona erecektir"" dedi.

    Ülkenin ekonomik sıkıntıları vardır diyen Şener" Ülkenin birlik beraberlik sorunu vardır.2007 seçimlerinden bu yana gerçekleştirdikleri politikaların hesabı 12 Haziranda verilecektir. Cumhuriyet tarihinden bu yana hiç bir hükümet bu kadar başarısız olmamıştır. Ve bunların tek nedeni Erdoğan hükümetidir. Her siyasi iktidar bir seçimden diğer seçimlere geçen sürenin hesabını verir. Erdoğan hükümeti 2007 seçimlerinden sonra büyüme olarak en başarısız hükmettir. Bu iktidara şunu sorma hakkımız vardır ne yaptın da bu kadar kötü hale geldik deme hakkımız vardır. Konumu Türkiye ile benzer olan uzak Asya vb ülkelere hepsinin ekonomi rakamları Türkiye"den fazladır. Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik rakamlarına sahibiz. Köylü çiftçi hiç bu kadar perişan olmamıştır. Bu 60 Erdoğan hükümetinin beceriksizliğidir. Cari açık cumhuriyet tarihinin en yüksek düzeyine ulaşmıştır. Dünyanın en pahalı eti, en pahalı mazotu, benzini Türkiye"de böyle bir yönetim olmaz ülke böyle idare edilmez bunlarının hesabını iktidar vermek zorundadır.""

    BAŞBAKAN MEDYANIN ÜZERİNE YATMIŞTIR

    Başbakan Erdoğan medyanın üzerine yatmıştır, bütün kanalları kapatıyor ve siyasetin üzerine yatmaya çalışmaktadır, haksız rekabet vardır. Böyle demokratik bir ülke olmaz bütün ekranları iktidar partisi kapatmaktadır. Ülkenin birliği bütünlüğü hiç bu kadar tartışma konusu olmamıştır. Her siyasi partinin tüm politikalarının milli politika olma zorunluluğu vardır.

    Bu ülkenin değil yabancı ülkelerin sorunları için çaba harcayan bir siyasi iktidar vardır.

    Böyle bir ortamda iktidar anlayışının değişmesine ihtiyaç vardır. Bir iktidar ülkenin üzerine yatmışsa, medyanın üzerine yatmışsa, nasıl olacak da siyasi iktidar yenilenecektir.

    Siyasi iradeyi yenileyecek olan vatandaşın iradesidir. Siyasetin dertleri ile ülke yorulmaya çalışıyorsa da doğru bilgi edinme hakkı gasp edilmeye çalışıyorsa da ben şuna inanıyorum insanımızın basireti her şeyin üzerindedir.12 Haziran seçimlerinde halkımızın basireti iktidarı yenileyecektir. Bir alternatife ihtiyaç var oda Türkiye partisidir""dedi. Türkiye partisi Edirne"den Hakkâri"ye güçlü bir siyaset olarak halkımın önüne çıkmayı hedef olarak benimsemiştir. Geçmişte tüm siyasi partiler ittifak girişimlerinde bulunmuşlardır. Hatta bana kalırsa bir önceki 2007 seçimlerinde hem iktidar partisi hem ana muhalefet partisi ittifak yaparak seçime girmiştir. İktidar partisi sol kesimden bazı kişileri alarak listesine iktidar yapmıştır, bu muhalefet partisi içinde geçerlidir."" Diye konuştu.

    SAADET PARTİSİ İTTİFAKIN ÇATISI OLACAK

    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener ittifak kuracakları parti konusuna da açıklık getirdi; Şener"Önümüzdeki seçimde Türkiye partisi halkımızın önüne güçlü bir parti ve daha etkili sonuç alabilir iktidar yapısını yenileyebilir iktidara aday bir oluşumu ortaya çıkarmak maksadı ile diğer bazı siyasi partiler ile görüşmelerini sürdürmektedir. Uzun süredir bu görüşmeler devam etmektedir. Güçlü ittifak hareketini halkımızın önüne koymak zorundayız Saadet partisi ve Demokrat parti ile görüşmelerden olumlu ve güçlü bir alternatifin çıkması için çabalarımız devam etmektedir. Saadet partisinin ittifakın çatısı olabileceği kanaatindeyiz. Güçlü bir seçim kampanyası ile gelmek zorundayız. Teşkilatın yoğun çalışmaları ile bu ittifakın güçlü bir parti olarak seçimlere girmesi için çabalarımız devam edecektir. 12 Haziran seçimlerinin ülkemize halkımıza hayırlı olmasını diliyorum""diye konuştu.

    SİYASET KENDİ FANTEZİLERİNİN PEŞİNDE

    Konuşmalarının sonunda Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Gündemi sıkça rahatsız eden kaset skandalı ile ilgili ne söylemek istersiniz sorusuna Şener "Vatandaşın gündemi ile siyasetin gündemi hiçbir araya gelmez siyaset kendi fantezilerinin peşindedir. Siyasetin gündemi vatandaşın gündemi ile bağdaşmıyor. Gündemde olan iddialar iktidar ile muhalefetin konularıdır. Siyaset bunlar ile uğraşırken bu ülkenin vatandaşı, işsizleri sahipsizdir bu ülkenin çiftçisi esnafı sahipsizdir bir takım dinlemelere takılan konular gündem, kamuoyunu meşgul ediyor. Bunların tüm sorumluluğu başbakana aittir"" dedi.

    ANKETLERİN GERÇEK İLE ALAKASI YOK

    2007 de kurulan 60"ıncı Erdoğan hükümetinin yaptıklarından bahsettiğiniz zaman ekonomik olarak birçok sıkıntı olduğunu dile getirdiniz buna rağmen bu vatandaş neden bu iktidar partisine oy veriyor sorusuna ise Şener"Daha seçim olmadı ve vatandaş oyunu vermedi. Bu seçimde milli irade ortaya çıkacaktır yalnız kamuoyunu yanıltmak maksadı ile anket diye bir takım oranlar piyasaya sürülüyor piyasada yayılan anket oranlarındaki rakamların hiçbir gerçek ile ilgisi yoktur. Vatandaşlarımız bu anketlere bakmasınlar bunlar masa başında oluşturulan anketlerdir"" diye belirtti.

    Haber 7




    Şener seçim ittifakının adresini açıkladı Yorumları