Gedikli: CHP popülizmi hortlatıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-12-2011 (14:37)   Son Mesaj: 03-12-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    03-12-2011

    Gedikli: CHP popülizmi hortlatıyor

    Gedikli: CHP popülizmi hortlatıyor


    AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca düzenlenen sempozyumda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ''CHP yapamayacağı vaatler vererek, popülizm hastalığını hortlatmakta'' dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ''CHP son zamanlarda yapamayacağı vaatler vererek, popülizm hastalığını hortlatmakta'' dedi.
    AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen 'Vizyon 2023'' konulu 3. Gençlik Sempozyumu, ''Ekonomik Refah ve Gelişmişlik'' başlıklı oturumla devam etti.

    Sempozyumda konuşan Gedikli, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönümünün kutlandığını anımsatarak, marşın ''korkma'' diyerek başladığını, AK Parti'nin de Türkiye'yi 8 yıldır korkmadan yönettiğini söyledi. Gedikli, Türkiye'nin yıllar boyunca ''korku imparatorluğu'' şeklinde yönetildiğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ''CHP'de korku imparatorluğu olduğunu'' daha önce ifade ettiğini belirtti.

    İktidarları boyunca parti olarak Türkiye'nin kronik ekonomik hastalıklarını tedavi etmeye çalıştıklarını, ''istikrarsızlık, enflasyon, faiz, popülizm, yağma gibi hastalıklara başarıyla tedavi uyguladıklarını'' anlatan Gedikli, şöyle konuştu:

    ''İstikrar olmayınca hiçbir çalışma başarıyla sonuçlanmaz. Enflasyon hırsızlıktır, cebinizdeki parayı çaktırmadan çalma sanatına enflasyon denir. Devlet bütçesi de faizle soyulur. Enflasyon halkı, faizi, devleti soyar. AK Parti olarak popülizm yapmadık, yapmıyoruz ama CHP son zamanlarda yapamayacağı vaatler vererek, popülizmi hastalığını hortlatmakta.

    Türkiye ilk kez bir kriz sürecinde IMF'den para almadan krizi yönetme başarısı göstermiştir. Türkiye ilk kez önüne hedefler koyarak, hedeflerine ulaşmaya çalışmaktadır. Bundan önce iktidarlar hep hedef koymuş gibi yaptılar, ama AK Parti gerçekleştiremeyeceği hedefleri önüne koymuyor.''

    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Türkiye'nin 1970-1980 yıllarında sürekli istikrarsızlığı yaşadığını, istikrarsızlığın belli çevrelerce körüklendiğini, 1991 yılından AK Parti iktidarına kadar da popülizmi yaşadığını belirtti.

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerinin popülist yaklaşımın devamı olduğunu iddia eden Elitaş, ''AK Parti olarak hiçbir zaman popülist davranmadık. Sayın Başbakanımız (Benim adım Tayyip) diyerek yola çıkmadı, (Ben, milletten aldığım güçle yola çıktım) dedi. Şimdi kalkmış biri (Benim adım Kemal) diyor. Adın Kemal olsa ne yazar, Mehmet olsa ne yazar'' diye konuştu.

    Elitaş, Türkiye'nin üretim ve istihdam süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.




    Gedikli: CHP popülizmi hortlatıyor Yorumları