Dev platform İstanbul Boğazı'ndan geçti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-12-2011 (10:58)   Son Mesaj: 03-12-2011 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    03-12-2011

    Dev platform İstanbul Boğazı'ndan geçti

    Dev platform İstanbul Boğazı'ndan geçti


    Karadeniz'de bir yıl boyunca petrol ve doğalgaz arayan dünyanın ikinci büyük petrol arama platformu 'Leiv Eiriksson', ülkesine dönmek üzere İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptı.

    Karadeniz'de, 2 bin 200 metre derinlikte petrol ve doğalgaz arayan 50 bin ton ağırlığındaki dev platform, ülkesine doğru dönüşe geçti. Sinop Limanı'ndan günler önce ayrılan platform, çekici römorkörler eşliğinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'na giriş yaptı.
    Boğazdan geçişi için kule ve diğer aksamları sökülen 'Leiv Eiriksson'un geçişi sırasında yoğun önlemler alındı. Boğaz, platformun ağır ağır geçişi sırasında çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı. Sahilde toplanan vatandaşlar ve turistler de, dev platformun geçişini meraklı gözlerle izledi.

    Leiv Eiriksson, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Brezilya firması Petrobras'ın işbirliğiyle, Karadeniz'de ultra derin deniz sondajları yapmak için geçen yıl Sinop'a gelmiş, kule ve diğer aksamların montajının ardından bir yıl boyunca Karadeniz'de petrol ve doğalgaz aramıştı.









    Dev platform İstanbul Boğazı'ndan geçti Yorumları