Kurtulmuş, iktidar ve muhalefete yüklendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-12-2011 (00:38)   Son Mesaj: 03-12-2011 (00:38)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    03-12-2011

    Kurtulmuş, iktidar ve muhalefete yüklendi

    Kurtulmuş, iktidar ve muhalefete yüklendi


    Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye siyasetinin üslupsuzlukla devam edemeyeceğini söyledi.

    Saffron Otel'de partisinin düzenlediği yemekte konuşan Prof. Dr. Numan kurtulmuş, Türkiye'de iktidar ve anamuhalefet partileri arasında üslupsuzluk olduğunu ve bunun böyle devam etmeyeceğini belirterek, "Türkiye siyaseti hiçbir zaman bugün olduğu kadar acınacak durumda değildir. İktidar ve muhalefetin her konuda kavga çıkaran, her konuda karşısındakine hakaret eden, karşıdakini anlamayı aklının ucundan bile geçirmeyen, kamplaştırarak, bölerek kolayca oy almaya çalıştığı hiçbir dönem olmadı.

    Çok açık söylüyorum. Bu ülke soğuk savaşın sağ ve sol siyasetinin çok acı bir şekilde yaşamıştır. 12 Eylül öncesi sokaklarda kavgalar vardı. Parlementoda insanlar iktidar ve muhalefet birbirlerini dinlemiyordu. Ama üzülerek şahit olduğunuz gibi hiçbir zaman o zamanki siyasetin seviyesi günümüzdeki kadar aşağı bir durumda değildi. Basit polemikler söz konusu olduğu zaman mangalda kül bırakmadılar. Birisi birisine Recep Bey dedi, diğeri Kemal Efendi dedi. Daha böyle ne polemikler var.

    Türkiye siyaseti bu üslupsuzlukla devam edemez. AK Parti ve CHP birbirlerinin değirmenlerine su taşıyorlar. 8 yıldır birisinin gücü bitti mi diğer parti ötekini ayağa kaldırıyor. Örnek verecek olursak 27 Nisan muhtırası. CHP zihniyetinin yaptığı işler, bir taraftan parlemontoda cumhurbaşkanını seçtirmem çabaları sonucunda AK Parti'nin düşen oyları bu gelişmelerden sonra yükseldi. Ne zaman bir sıkıntıya düşsseler anamuhalefet partisi yardıma yetişti. Millet iktidar partisine tepki göstermeye kalkacakken muhalefet partisi kağıttan kaplan konusunu çıkardı. İktidarın gene yardımına yetişti. Bu millete derseniz ihtilal mi istiyorsunuz, en kötü hükümeti mi, bu millet en kötü hükümeti ister. Bu ülkede haksızlıklar, yoksulluk herkes için geçerlidir. Yoksulluk Türk müsün, Kürt müsün diye sormuyor. Kanunlaşmak, kamu kaynakları ile devletin malı ile haksız yere zenginleşmek demektir. HAS Partililer haksız yere zenginleşmeyecek. Daha açık söyleyecek olursak bizim partimizin içinden hırsızlar çıkmayacaktır'' şeklinde konuştu.




    Kurtulmuş, iktidar ve muhalefete yüklendi Yorumları