Canikli: CHP pembe dizi izletiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (23:38)   Son Mesaj: 03-11-2011 (23:38)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    03-11-2011

    Canikli: CHP pembe dizi izletiyor

    Canikli: CHP pembe dizi izletiyor


    AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, adeta bir pembe dizi izletildiğini, izlemek zorunda kaldıklarını belirterek, ''Bu pembe dizinin aktörleri kim? Sayın Baykal, Sayın Kılıçdaroğlu ve bir hanımefendi. Üçünün baş rollerde olduğu bir pembe dizi'' dedi.

    AK Parti Karaman İl Teşkilatı tarafından Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen, ''Halka Açık Türkiye Buluşmaları-3'' isimli konferansa katılan Canikli, burada yaptığı konuşmada, son günlerde gündemi meşgul eden konulara değindi.
    Adeta bir pembe dizi izletildiğini, izlemek zorunda kaldıklarını ifade eden Canikli, şunları kaydetti:

    ''Bu pembe dizinin aktörleri kim? Sayın Baykal, sayın Kılıçdaroğlu ve bir hanımefendi. Üçünün baş rollerde olduğu bir pembe dizi. Aslında Türkiye'nin gündemi ana muhalefetiyle, bütün siyasi partileriyle ülkenin nasıl daha ileriye götürüleceğinin tartışmasının yapılabileceği olmalı. Özellikle bir genel seçim öncesinde gündemin bu olması gerekir. Yani ana muhalefet partilerinin iktidarı zorlaması gerekir. İktidarın arkasından koşturması gerekir. İktidar da muhalefetin nefesini arkasında hissetmesi gerekir ki rekabet olsun, kalite artsın. Ancak bunları değil pembe dizileri tartışıyoruz. Ülkenin sorunlarının çözümüne hiç bir katkısı olmayacak bir pembe diziyi izliyoruz.''

    Ana muhalefet partisinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'Bana komplo yapılmak isteniyor' dediğini anımsatan Canikli, bir tarafta CHP'nin eski Genel Başkanı, bir tarafta CHP'nin yeni Genel Başkanı, ortada da bir hanımefendi gazetecinin olduğu komplo iddialarının tartışıldığını anlattı.

    Bunların CHP'nin iç işi olduğunu, kendilerini çok fazla ilgilendirmediğini anlatan Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bizi ilgilendiren boyutu şu. Biliyorsunuz daha önce sayın Baykal, kendisine ait olduğu iddia edilen bir kaset görüntüsünden sonra Genel Başkanlıktan indi. O zaman partimiz suçlandı. Bu son yaşananlar birinci kaseti hazırlayanların ortaya çıkarılması açısından önem arz ediyor. Neden ikisinin de konuları aynı. İkisinde de Sayın Baykal'a komplo yapıldığı iddia ediliyor. Son komplo teorisinde de Sayın Baykal, hedef olarak kendi partisinin şu andaki Genel Başkanını gösteriyor. Bunda da çok haksız sayılmaz. Çünkü komployu yapacağını iddia ettiği bayan gazeteci, Sayın Kılıçdaroğlu ile 45 dakika görüşüyor. Bu konuşmanın içeriği de şu anda biliniyor. Kılıçdaroğlu da bunu inkar etmiyor.

    Bayan gazetecinin kendisine Baykal'la ilgili bir çekim yapacağını, kendisine bu konuda yardımcı olmasını talep ettiğini söylüyor. Birinci komployu yapanlar ya da yönlendirenler ile şu andaki komployu yapmak isteyenlerin aynı kişi olma ihtimali söz konusu olabilir. Bunu ortaya çıkarabilirsek daha önceki AK Parti'ye atılan suçlamaların dayanaksız olduğu da ortaya çıkar.''

    Ülkeye hizmet eden, hizmet etmeyi hedefleyen bir ana muhalefet istediklerini dile getiren Canikli, ''CHP'nin geldiği bu durum gerçekten içler acısı. Çok vahim bir tablo. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Rezalet kelimesi bile bunu tanımlamaya yetmez'' diye konuştu.

    Konferansa, AK Parti Karaman miletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile çok sayıda partili katıldı.




    Canikli: CHP pembe dizi izletiyor Yorumları