Çanakkale Şehitleri, sergiyle anıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (22:57)   Son Mesaj: 03-11-2011 (22:57)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    03-11-2011

    Çanakkale Şehitleri, sergiyle anıldı

    Çanakkale Şehitleri, sergiyle anıldı


    Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından bir ilke imza atılarak düzenlenen ‘Atatürk ve Çanakkale Fotoğraf’ sergisi ziyaretçilere tarihe tanıklık etme fırsatı veriyor.

    Genel Müdürlük arşivinden ilk kez görücüye çıkan 60 fotoğrafın yanı sıra her şehidin anısına fotoğraflara bırakılan karanfiller, Kurtuluş şehitlerine vefa niteliği taşıyor.
    Çanakkale Zaferi'nin 96"ıncı yıl dönümü ve İstiklal Marşı"nın Kabulü"nün 90."ıncı yılı münasebetiyle düzenlenen sergi Genel Müdürlük Binası Sergi Salonu"nda ziyarete açıldı. Açılışa Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Mustafa Firengiz ve Genel Müdürlük personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"yla başlayan açılış programı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya"nın konuşmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından programa katılanlar sergide yer alan eserleri tek tek gezdi. Genel Müdürlük arşivinden daha önce hiç yayınlanmamış 60 fotoğrafın yer aldığı sergide ayrıca her şehidin anısına bırakılan karanfiller dikkat çekti. 16 Mart"a kadar Genel Müdürlük personelinin ziyaretine açık olacak sergi ardından vatandaşların beğenisine sunulacak.

    Kahramanlık destanın genç nesillere aktarmak ve hafızalarda canlı tutulmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya genç ve zengin bir fotoğraf arşivlerinin olduğunu belirtti. Serginin bir hafta süreyle Genel Müdürlük personelinin ziyaretine açıldığını kaydeden Karakaya, serginin üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları vasıtasıyla da vatandaşlarla buluşacağını bildirdi. Şehitlerimizin anılarının hafızalarda hala diri ve canlı olduğuna dikkat çeken Karakaya ayrıca, fotoğraflara bırakılan karanfilleri ise Kurtuluş şehitlerine olan şükran ve minnettin ifadesi olarak niteledi.

    Sergi bir hafta boyunca Genel Müdürlük Binası"ndaki sergi salonunda ziyarete açık kalacak.




    Çanakkale Şehitleri, sergiyle anıldı Yorumları