Muş’ta mahsur kalan 150 kişi kurtarıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (22:04)   Son Mesaj: 03-11-2011 (22:04)    Cevap: 0    Gösterim: 619  

    03-11-2011

    Muş’ta mahsur kalan 150 kişi kurtarıldı

    Muş’ta mahsur kalan 150 kişi kurtarıldı


    Muş’ta kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 10 yolcu minibüsü ve 4 özel otomobildeki çoğunluğu öğrenci yaklaşık 150 vatandaş kurtarıldı.

    Hafta başından bu yana etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Muş"tan aldıkları yolcuları merkeze bağlı Mescitli, Bostankent, Alagün, Keçidere ve Karaağaç köylerine götürmeye çalışan 10 yolcu minibüsü ve 4 özel otomobil 35 kilometre mesafedeki Elçiler ile Keçidere köyleri arasında yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Araçtakilerin haber vermesi üzerine yola çıkan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından mahsur kalanlara ulaştı. Burada yolu ulaşıma açan ekipler, daha sonra tipinin olduğu bölgede araçlara eşlik ettiler.
    Özel otomobiliyle köyüne gitmeye çalışan Bostankent Köy Muhtarı Fethullah Karabey, 6 köyün ulaşımını bu yoldan sağladığını belirterek; "Halimiz ortada, kış mevsiminde sürekli bu sorunu yaşıyoruz. Burada yaklaşık 10"un üzerinde araba içerisinde 200"e yakın vatandaş 4,5 saat boyunca mahsur kaldı" dedi.

    Gelen ihbar üzerine bölgeye geldiklerini söyleyen ekip şefi Salih Bozkurt, 150 kişinin mahsur kaldığını belirtti. Ekipler ile birlikte çoğunluğu öğrenci olan vatandaşları kurtardıklarını kaydeden Bozkurt, çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde iş makinesi operatörü olarak görev yapan Himmet Güler de, sabah saat 09:00"dan beri bu yolda çalıştıklarını söyledi. Yolda mahsur kalanlarla ilgili ihbarı alır almaz bölgeye hareket ettiklerini ifade eden Himmet Güler, uzun uğraşlar sonucunda vatandaşları kurtardıklarını kaydetti.

    Hafta sonu tatili olduğu için köylerine gitmeye çalışan öğrenciler, yol açma çalışmasının tamamlanmasının ardından köylerine ulaştılar.




    Muş’ta mahsur kalan 150 kişi kurtarıldı Yorumları