Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (18:57)   Son Mesaj: 03-11-2011 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 893  

    03-11-2011

    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /

    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /


    İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıldönümü nedeniyle Adıyaman'da düzenlenen programda Vali Ramazan Sodan gözyaşlarını tutamadı.

    İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü sebebiyle Adıyaman Valiliğinin desteğiyle Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından program düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Ramazan Sodan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Defterdar Şefik Tongal, İş-Kur Müdürü Ramazan Tatar, Halk Eğitim Müdürü İdris Zengin, Sağlık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kutlu, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.

    Programda Milli Şair ve İstiklal Marşı'nın mazisi anlatıldı. Duygusal anların yaşandığı programda öğrenciler, İstiklal Marşı'nın hikayesini anlatan bir tiyatro gösterisi sundu. Sahnedeki öğrencilerin performansları, İstiklal Marşı'nın hikayesini adeta bir kez daha yaşattı. İzleyenlerin gözyaşlarına hakim olmadığı programda Vali Sodan da ağladı. Sık sık gözyaşı döken Vali Sodan, programın ardından öğrencilerin yanına gideren onları tebrik etti. Öğrencilere birer Mehmet Akif Ersoy kitabı hediye eden Vali Sodan,"Program boyunca duygulandım. Duygulanacak kadar da vardı. Bayrağımız inmesin, İstiklal Marşımız ebediyen söylensin" dedi.

    Vali Sodan:"Büyük insanlar, içinde yaşadıkları zamana sığmayan, yaşanmış ile yaşanacak zamanları da kapsayan insanlardır. İşte Mehmet Akif, bir milletin bağımsızlık özlemini anlatırken, bağımsızlığın sadece, barut ve silahla kazanılamayacağını, bedelinin can ile ödendiği bağımsızlığın, bir milletin fikir dünyasında gerçek anlamını bulacağı düşüncesinin yıllar öncesinden bize emanet bırakmıştı. Mütareke ve İstiklal mücadelesi döneminde esarete isyan eden, milletini uyanmaya ve uyanık davranmaya çağıran bir aksiyon adamı olan Akif'in en büyük meziyeti, söylemi ile eyleminin örtüşmesidir. Ne mutlu bizlere ki Mehmet Akif gibi temiz ve yüce bir ruhu, pak bir vicdanı yad etmek için onun yüksek ideallerini, davasını, aşkını, heyecanını paylaşmak için buradayız. İstiklal Marşı yenilenmedir, dinamizmdir. Türk dilinin en güzel örneklerinden biridir. Kahramanlık destanımızdır, heybetli kimliğimizdir" dedi.

    Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ise," İstiklal Marşını 'Kahraman Ordumuza' ithaf eden, şiirin altına imza atmayan ve 'Onu ben değil milletim yazdı. Ben sadece milletimin tercümanı oldum' diyen ve bu şiiri ölümsüz eseri 'Safahat' isimli eserine hayatta iken almayan mütevazı şair Mehmet Akif Ersoy. Kendisini ziyarete gelen bir gencin 'Yeni bir İstiklal Marşı yazmak gerekse' diye başladığı soru üzerine, ölüm döşeğinden yavaşça doğrularak,'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın. İstiklal Marşı mürekkeple değil kanla yazılmıştır' diyerek haykıran ve bu dua ile gözleri kapanan büyük üstad Mehmet Akif Ersoy. Gençlerimiz, değeri her geçen gün biraz daha anlaşılan bu abide şahsiyeti Mehmet Akif'i onun eseri Safahat'ı ne kadar tanıyor? Veya biz, bu değerleri ne kadar tanıyoruz? Ne kadar tanıtabiliyoruz? İstiklal Marşı, gençlerimiz için sadece törenlerde söylenen iki kıtadan mı ibaret? Bu şiir nasıl yazıldı? Bu şiir ne anlatıyor? Hangi mücadeleler sonucunda yazıldı, hangi bedeller ödendi? İşte, istenen arzulanan, Mehmet Akif'in nesli olarak nitelendirdiği gençlik bu soruları her zaman kendisi sorarak geleceği bu şekilde kurmaya çalışan bir gençlik olmalıdır" diye konuştu.

    Program, şiirlerin okunması ve öğrenci korosunun Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı türküleri seslendirmesiyle son buldu.

    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /

    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /

    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /

    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /

    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /

    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /

    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı /





    Mehmet Akif Ersoy 'Vali' ağlattı / Yorumları