Gül'den ekibine: Giden dönemez!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (18:37)   Son Mesaj: 03-11-2011 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    03-11-2011

    Gül'den ekibine: Giden dönemez!

    Gül'den ekibine: Giden dönemez!


    Cumhurbaşkanı'nın "Aday olamayanı ya da olup seçilemeyeni geri almam" uyarısı işe yaradı. Aday olması beklenen Mustafa İsen ve Ahmet Ertürk'ten istifa gelmedi.

    Deniz Zeyrek'in haberi
    Devlet, yargı ve akademi bürokrasisinin önemli bir bölümü AKP'den milletvekili adayı olmak üzere istifa ederken, Cumhurbaşkanlığı bürokrasisinde ses çıkmadı. Bunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Aday olamayanı, ya da olup seçilemeyeni geri almam" uyarısının etkili olduğu öğrenildi.

    Son güne dek kulislerde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanlarından Bahaettin Cebeci ve Ahmet Ertürk'ün de arasında bulunduğu bazı Köşk çalışanlarının istifa edeceği haberleri konuşuldu. Ancak beklenen istifa haberleri gelmedi.

    Bu sonucun çıkmasında Gül'ün "Adaylığınıza karşı çıkmam, ancak istifa eder de geri dönmek zorunda kalırsanız geri almam" uyarısı etkili oldu. Gül'ün Çankaya Köşkü'nde "AKP milletvekili adayı" sıfatını taşıyan bürokratlarla çalışmak istemediği ve "Köşk'ü siyasi tartışmalara malzeme yaptırmam" tavrını sergilediği ifade edildi. Bu uyarıdan sonra, Çankaya'dan sadece seçilebilecek bir yerde adayılgı garantileyen isimlerin istifa etmesi beklendi. Ancak, istifaların olmaması, bürokratların AKP'den bu yönde bir garanti alamadığı şeklinde yorumlandı.

    Radikal




    Gül'den ekibine: Giden dönemez! Yorumları