Arınç: Sağlıkta dünya lideriyiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (18:37)   Son Mesaj: 03-11-2011 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    03-11-2011

    Arınç: Sağlıkta dünya lideriyiz

    Arınç: Sağlıkta dünya lideriyiz


    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vatandaşın hükümetin en fazla sağlık konusundaki hizmetlerinden memnun olduğunu belirterek, ''Bu işi bilenler söylüyor ki Türkiye, sağlık noktasında Avrupa'nın da Amerika'nın da önündedir'' dedi.

    Arınç, İzmir'deki programının ardından, Manisa'da Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile pansiyon binasının açılışı törenine katıldı.
    Törende konuşan Arınç, Manisa'da eğitimde son 8 yılda yapılan yatırımların, geçmişteki yatırımların kat kat üzerinde olduğunu, kentin eğitimde hiçbir eksiğinin kalmadığını, birçok alanda diğer illerden ileri konumda bulunduğunu belirtti.

    Arınç, 5 milyon liralık yatırımla Manisa'nın en güzel yerinde inşa edilen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile pansiyonunu hizmete açacaklarını, okuldan yetişen öğrencilerin ülkenin güzel sanatlar alanındaki zenginliğine katkıda bulanacağına, sporda da başarılı isimler yetiştireceğine inandığını kaydetti.

    Okulun 16 derslikten oluştuğu, 212 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü, pansiyonun ise 200 öğrenci kapasitesine sahip olduğu kaydedildi.

    Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'' kapsamında kente 2 bin 500 derslik kazandırdıklarını, çift tedrisat yapan 20'yi aşkın okulu tek tedrisata geçirmek için yeni dersliklere ihtiyaç duyulduğunu, arsa probleminin çözümü konusunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den destek beklediklerini söyledi.

    Açılış törenine Manisa Belediye Başkanı Ergün, AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Recai Berber ve Mehmet Çerçi de katıldı.

    AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ

    Açılıştan sonra temel atma aşamasındaki Manisa Polisevi'nin yapılacağı alanı inceleyerek Vali Güvenç'ten bilgi alan Bakan Arınç, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin temel atma törenine geçti.

    Arınç, burada yaptığı konuşmada da 5 milyon liralık yatırımla 1 yıl içinde hizmete girecek hastanenin 47 diş hekimi ve 150 çalışanla hizmet vereceğini, Manisa'da sağlık hizmetlerinde çok mesafe alındığını, sağlık bakımından hiçbir eksiğin kalmadığını, hastanelerdeki başhekimler, doktorlar ve çalışanlardan çok memnun olduklarını söyledi.

    Siyasetçilere hastanelerden yansıyan çok şikayet bulunmadığını, bunun da memnuniyeti gösterdiğini ifade eden Arınç, Türkiye genelinde yapılan anketlerde vatandaşların hükümetin en çok sağlık alanındaki hizmetlerinden memnun olduğunu belirttiğini kaydetti.

    Bakan Arınç, Hükümet olarak sağlık yatırımlarına büyük önem verdiklerini, önemli bir bütçe açığı yaratmasına rağmen sağlıkta adım atmaya devam edeceklerini, Türkiye'nin sağlıkta artık Avrupa'nın da dikkatini çektiğini, birçok ülkeden insanın tedavi olmak üzere Türkiye'ye geldiğini dile getirdi.

    Bazı özel hastanelerin bunu turizmle birleştirdiğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

    ''Bu işi bilenler söylüyor ki Türkiye, sağlık noktasında Avrupa'nın da Amerika'nın da önündedir. ABD'ye 2005 yılında ziyarete gittiğimde bizzat işittiğim bir gerçeğe inanmakta zorlanmıştım. 'Bizim acil servislerimiz felaket' dediler Amerika'da. Hiç inanamadım. Çünkü bizim gözümüzde Amerika her konuda ileri gitmiş bir ülkeydi.''

    Arınç, ABD'de kendisine ''Bizde acil servis hizmeti diye bir şey bulamazsınız, hatta hastanelerdeki hizmetten de memnun kalmazsınız. İsim yapmış 4-5 tane hastane vardır, onların dışında sağlıkta çok geri bir noktadadır''denildiğini de ifade etti.

    Türkiye'nin hastaneleriyle, teknolojik imkanlarla ve doktorların başarılarıyla iyi bir noktada olduğunu söyleyen Arınç, Manisa'da da 400 yataklı Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tamamlanmasıyla İzmir'e olan bağımlılığın kalkacağını, çevre illerden hasta alınmaya başlanacağını sözlerine ekledi.

    Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ise yıl sonu itibarıyla Manisa ilinde tamamlanarak hizmete girecek olan binaların toplam kapalı alanının 100 bin 198 metrekare, bunun bedelinin 79 milyon 729 bin lira olduğunu söyledi.

    Manisa'daki mevcut 17 hastanenin toplam kapalı alanının 147 bin 878 metrekare olduğuna dikkati çeken Tay, ''Bu yıl faaliyete geçecek binalar, bugüne kadar yapılan tüm hastanelerin üçte ikisi kadar alana sahip'' dedi.

    Bakan Arınç, daha sonra Olimpik Yüzme Havuzu inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

    AA




    Arınç: Sağlıkta dünya lideriyiz Yorumları