Milli bilardocu Taşdemir depremi anlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (17:54)   Son Mesaj: 03-11-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    03-11-2011

    Milli bilardocu Taşdemir depremi anlattı

    Milli bilardocu Taşdemir depremi anlattı


    Japonya'da meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki depremi, özel bir turnuva için takım arkadaşı Murat Naci Çoklu ile Tokyo'da bulunan milli bilardocu Tayfun Taşdemir, yaşadıklarını ve gördüklerini AA'ya anlattı.

    Tayfun Taşdemir, deprem sırasında trende bulunduğunu belirterek, ''O korkunç anı, trenden iner inmez canlı canlı yaşadım. Şaşkınlık içerisinde kaldım. Yaklaşık 30 saniye süren sarsıntıda devasa binaların devrilecekmiş gibi eğildiğine, ancak yıkılmadıklarına şahit olunca şaşırdım'' dedi.
    1999 Marmara depremini de İstanbul'da yaşadığını anlatan Taşdemir, ''Bizim ülkemizdeki depremden kat kat fazla büyüklükte olan bu deprem bizi çok korkuttu. Özellikle bizim bulunduğumuz başkent Tokyo'da can kaybı yaşanmaması ve büyük hasar meydana gelmemesi beni hayretler içerisinde bıraktı. Bu kadar şiddetli deprem karşısında bu binalar nasıl ayakta kaldı, hala anlamış değilim'' ifadelerini kullandı.

    Takım arkadaşı Murat Naci Çoklu ile birlikte Tokyo'da tedirginlik içerisinde bulunduklarını kaydeden Taşdemir, şöyle konuştu:

    ''Burada bir tek trenler çalışmıyor. Onun dışında tüm ulaşım araçları faal durumda. Bu da karayollarında trafik sıkışıklığına neden oluyor. Havayolu ulaşımı iptal edilmişti, ancak kısa bir süre sonra uçakların iniş ve kakışına izin verildi. Şu anda atçı depremler azalarak devam ediyor. Japonların böylesine büyük depremler karşısında bile geliştirdikleri teknoloji, onların insan hayatına verdiği önemi gösteriyor. Deprem konusunda alınan tedbirlere karşı hayretler içerisindeyim.''

    Milli bilardocu Tayfun Taşdemir, Pazartesi günü yurda döneceklerini, bu konuda hava ulaşımında bir sorun yaşayacaklarını sanmadığını söyledi.




    Milli bilardocu Taşdemir depremi anlattı Yorumları