Şahin, Antalya'dan aday adayı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (17:56)   Son Mesaj: 03-11-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    03-11-2011

    Şahin, Antalya'dan aday adayı

    Şahin, Antalya'dan aday adayı


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Merkezi'ne haziranda yapılacak genel seçimlerde Antalya'dan milletvekili aday adaylığı için başvurdu.


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Merkezi'ne milletvekili aday adaylığı için müracaat ettiğini ve Antalya'dan aday olduğunu söyledi.
    Karabük Valiliği'ni ziyaret eden TBMM Başkanı Şahin, burada yaptığı açıklamada, "Üniversiteler başta olmak üzere eğitim kurumları bilim üretmektedir. Çağdaş uygarlık düzeyini yakalamamız eğitim kurumlarımızla olacaktır.

    Tüm illerimizde üniversite var. Ancak bir çelişki yaşanıyor. Bir tarafta diploma sahibi işsiz gençler, diğer tarafta nitelikli eleman arayan iş çevreleri var. Ankara Sanayi Odası Başkanı, 'kaynakçı bulamıyorum' diyor. Üniversite ve eğitim kurumları, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyon halinde olarak ülkemizde hangi elemanlara ihtiyaç varsa planlamalarını yapmalıdırlar. Okullar buna göre açılmalıdır'' dedi.

    Şahin, Eskipazar Meslek Yüksekokulu'nda ormancılık, bitkisel ve hayvansal üretim ile organik seracılık gibi bölümlerin açılacağını öğrenince çok heyecanlandığını belirterek, ''Bundan yararlanmalıyız. Üniversite bulunduğu kentin sanayisiyle işbirliği yaparak kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Karabük Üniversitemiz de bölgeye bu açıdan hizmet verecektir.

    Üniversitelerimizin kalitesi yükseldikçe cumhuriyetle hedeflenen çağdaş uygarlık seviyesine daha çabuk ulaşacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

    Şahin bir soru üzerine, "Bugün itibariyle genel merkeze aday adaylığı konusunda başvuru yaptım. Antalya milletvekili aday adayıyım. Ama şu anda aday adaylığım kesin, adaylığa da genel merkez karar verecek" dedi.

    Karabük Valisi İzzettin Küçük, kentteki yatırımlar hakkında bilgi verdiği Şahin'e "baba ocağı" figürünün yer aldığı bir tablo hediye etti.





    Şahin, Antalya'dan aday adayı Yorumları