Gemlik Belediye Başkanı açığa alındı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (18:58)   Son Mesaj: 03-11-2011 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    03-11-2011

    Gemlik Belediye Başkanı açığa alındı

    Gemlik Belediye Başkanı açığa alındı


    Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler ve yardımcıları Özkan Ateşli ile Cemil Acar'ın İçişleri Bakanlığı kararı ile açığa alındıkları bildirildi.

    MHP'li belediye meclis üyesi Mehmet Çelik'in, Gemlik Gündem gazetesinde 2010 Nisan ayından itibaren yazdığı "Bir yıl leyleğin ömrü gibi geçti" başlıklı yazı dizisinin ardından Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma devam ederken, İçişleri Bakanlığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da ayrı bir soruşturma yürütülüyor.
    Adli ve idari soruşturmanın sürdüğü Gemlik Belediyesi ile alakalı Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca İçişleri Bakanlığına gönderilen görevden el çektirme yazısının Gemlik Kaymakamlığına ulaştığı öğrenildi. Kaymakamlık makamının başkan yardımcıları Özkan Ateşli ve Cemil Acar'a tebligat yaptığı, salı gününe kadar izinli olan Başkan Mehmet Fatih Güler'e ise tebligatın çarşamba günü yapılacağı öğrenildi.

    Açığa alınma kararının duyulması üzerine izne ayrıldığı öne sürülen Başkan Güler'in yerine belediye meclis üyesi Fikret Çolakoğlu'nun vekalet edeceği belirtildi.

    Soruşturma kapsamında mali hizmetler müdürü A.I., ruhsat müdürü S.K. ve işadamı K.A. halen tutuklu bulunuyor.








    Gemlik Belediye Başkanı açığa alındı Yorumları