'Hamburgerden prezervatif çıktı' iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (18:07)   Son Mesaj: 03-11-2011 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 751  

    03-11-2011

    'Hamburgerden prezervatif çıktı' iddiası

    'Hamburgerden prezervatif çıktı' iddiası


    Uluslararası bir fast-food lokantalar zincirinin Muğla Bodrum’daki şubesinde yediği hamburgerden prezervatif çıktığını öne süren 48 yaşındaki Nilgün Y. Ö., mahkemeye başvurdu.

    AĞZINDA PREZERVATİF ÇİĞNEDİĞİNİ FARK ETTİ
    Bodrum"da pansiyon işleten Nilgün Y. Ö., eşi Koray Ö. ile birlikte 13 Ekim 2008"de bir fast-food lokantasına gitti. Bir hamburger ve bir tavukburger siparişi veren çift, yemeklerini yerken iddiaya göre Nilgün Y. Ö., hamburgerini çiğnerken ağzında plastik bir karışım olduğunu fark etti.

    Lokmasını ağzından çıkarınca prezervatif olduğunu fark ettiğini ve kusmaya başladığını söyleyen kadın, çalışanların kendilerini lokantadan kovduğunu öne sürdü. Bunun üzerine polisi arayan çift, tutanak tutulmasını istedi. Polis tutunak tuttu, ancak zabıtaya başvurulması gerektiğini bildirdi. Zabıta tarafından da iddiaların yer aldığı tutanak tutuldu.

    BİLİRKİŞİ TESPİT EDEMEDİ

    Bu olaydan 3 gün sonra lokantanın sorumlusu A.U., müşterileri rahatsız ettiği ve asılsız bir iddia ile kendilerini suçlayarak ürünlerinin marka imajını zedelemeye çalıştığı iddiasıyla çift hakkında şikâyetçi oldu. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı yaptığı incelemede, her iki tarafın birbirinden şikâyetçi olmasına karşın iddia edilen "hamburgerden prezervatif çıktı" suçlamalarına ilişkin net bir delil bulunmadığı gerekçesi ile soruşturma açmaya gerek görmedi. Bilirkişi raporunda ise "Prezervatifin köfte içinden veya ekmek arasından çıktığına dair bulguya rastlanmadığı" kanaatine varıldığı belirtildi.

    Nilgün Y. Ö., uluslararası firmanın Türkiye distribütörü,mamullerin ticaretini yapan kişiler hakkında da yaklaşık 1milyon TL"lik tazminat davası açmak için ikinci hukuk mücadelesine hazırlanmaya başladı.

    HABERTÜRK




    'Hamburgerden prezervatif çıktı' iddiası Yorumları